Nyhet

Apple lanserer reparasjon via selvbetjening i Europa

Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.

Frem til nå har alminnelige forbrukere vært nødt til å dra til et autorisert Apple-verksted, dersom f.eks. kameraet eller skjermen på den dyre iPhone-en skulle gå i stykker.

Men i fjor overrasket Apple med nyheten om at selskapet fra begynnelsen av 2022 ville la kunder, som føler seg i stand til det, selv reparere sin iPhone 12 eller iPhone 13. Det inkluderer muligheten til å kjøpe originale reservedeler direkte fra Apple samt tilgang til originalt verktøy og brukermanualer.

Les også Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner

I første omgang åpnet det nye såkalte Self Service Repair-programmet kun opp for amerikanske brukere, men nå er reparasjon via selvbetjening blitt tilgjengelig i åtte europeiske land, herunder Sverige.

Reparasjonsveiledninger og originale Apple-reservedeler og verktøy kan bestilles via Apples Self Service Repair Store. Kunder som ønsker å gjøre egne reparasjoner, kan utføre mange av de mest vanlige reparasjoner for iPhone 12- og iPhone 13-modellene samt bærbare Mac-maskiner med Apple-chips, skriver Apple i en pressemelding.

Apples «selvhjelpsbutikk» tilbyr mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy. (Foto: Apple)

Self Service Repair Store gir tilgang til mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy samt reperasjonsveiledninger.

Apple tilbyr leie av verktøyskit for EUR 59,95, slik at kunder som ikke ønsker å kjøpe verktøy til en enkelt reperasjon, fortsatt har tilgang til disse profesjonelle reparasjonsverktøyene. Disse kan leies i en uke, og sende gratis til kundene.

Les videre
Exit mobile version