Nyhet

Sonos utvider til proffmarkedet med Sonos Pro

En ny skytjeneste skal gjøre det lettere å bruke Sonos-høyttalerne til kommersiell virksomhet.

Sonos er en populær leverandør av trådløse multirom-høyttalere til hjemmebruk, men visste du at de også leveres produkter til profesjonell bruk?

Sonos Pro er en ny abonnementsbasert skytjeneste som skal gjøre det enklere for bedrifter å bruke Sonos-høyttalerne i kommersiell sammenheng.

– Vi har sett en organisk vekst for Sonos i bedriftsmarkedet. Flere virksomheter velger igjen å investere i lydløsninger for å skape gode kundeopplevelser, og dette ga oss en stor mulighet, sier Patrick Spence, administrerende direktør i Sonos.

– Vi har testet forskjellige løsninger i hundrevis av bedrifter, slik at vi virkelig forstår kompleksiteten av kommersiell lyd. Derfor er vi nå veldig stolte av å levere en enkel, men effektiv skyløsning som møter kundenes behov.

Sonos Pro Dashboard. (Foto: Sonos)

Skytjenesten Sonos Pro

Den nye programvaren gir tilgang til et nettbasert dashbord som kan brukes til å fjernstyre og kontrollere musikkavspillingen over flere installasjoner. Sonos kaller det «Remote Monitoring & Management (RMM)», som vil gjøre det mulig for en større aktør – for eksempel en butikkjede – å styre musikken fra hovedkontoret.

Abonnenter får tilgang til en rekke strømmetjenester, inkludert Sonos Backgrounds, som er en kommersielt lisensiert musikktjeneste med musikk fra et uavhengige artister.

– Sonos Pro er skapt for merkevarer som ønsker å forbedre sin fysiske tilstedeværelse, og inneholder nyttige verktøy for å kuratere innhold og skape lydopplevelser som treffer kunder og ansatte, sier Audra Kinsley, sjef og daglig leder for Sonos Professional.

Sonos Five er en populær modell også hos bedrifter. (Foto: Sonos)

Sonos til både privat- og proffbruk

Flere av Sonos-produktene er robuste nok til å være egnet for profesjonell bruk. Og da mener vi ikke grisehøy konsert- eller kinolyd – tenk heller bakgrunnsmusikk til restauranter, butikker, treningssenter og lignende

Deriblant er toppmodellen Five en populær variant som kan leveres med praktiske monteringsbraketter for tak- og veggmontering. Sonos leverer også høyttalere for innbygging i tak og vegg, samt til utendørs bruk Og nå blir det altså enklere å styre det hele i en større skala.

Først i USA – senere i Norden?

Tjenesten lanseres først i USA og vil koste 35 US dollar i måneden per lokasjon. I følge Sonos kan det bli aktuelt å rulle den ut i Europa og Norden på et senere tidspunkt.

Les også Sonos Outdoor: Back in Black De "nye" Sonos-høyttalerne fikser en enkel men viktig mangel.

 

Les videre
Exit mobile version