Nyhet

Sony HT-A9 tilbake i butikkhyllene

Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.

Sony HT-A9 lifestyle(2)

For nesten nøyaktig ett år siden testet vi Sonys rykende ferske hjemmekinohøyttalere HT-A9, og ble da mektig imponert over surroundopplevelsen.

Med fire avanserte, men kompakte surroundhøyttalere som kan plasseres fritt i rommet, og muligheten for å utvide med trådløs subwoofer, klarte Sony-systemet å lukke oss inne i en usedvanlig virkelighetstro og engasjerende «lydboble».

I tillegg til imponerende gjengivelse av film og TV-underholdning, spilte Sony-høyttalerne også overbevisende på musikk. Realismen var til å ta og føle på, og HT-A9 endte med få en solid anbefaling fra vår side.

Det var bare ett problem: Høyttalerne var nesten umulig å få tak i! 

L&B-redaksjonen har i ettertid mottatt mange henvendelser fra lesere som lurer på hvor man kan kjøpe HT-A9. Produktet har vært mangelvare ute hos de vanlige Sony-forhandlerne, og høyttalerne har heller ikke vært tilgjengelig i Sonys egen nettbutikk.

Om det skyldes korona, chipmangel eller andre problemer skal vi ikke spekulere i, men Sony har altså ikke vært i stand til å dekke etterspørselen – til stor frustrasjon blant en del vordende kjøpere. Men nå ser ting ut til å ha løsnet!

Sony Nordic skriver i en melding til Lyd & Bilde at HT-A9 nå kan kjøpes hos Elkjøp: Høyttalerne vil i første rekke selges direkte via nett, men kan også bli tilgjengelig i butikk etter hvert.

Vi registrerer at prisen på HT-A9 har gått opp med et par tusenlapper siden vi testet dem første gang, men nå finnes systemet i alle fall tilgjengelig. Sony-høyttalerne er definitivt verdt en vurdering, dersom man søker større lydopplevelser enn det en vanlig lydplanke kan gi.

Vil du vite mer om Sony HT-A9, så anbefaler vi å lese testen under!

Les også Sony HT-A9: For en surroundlyd! Med HT-A9 har Sony tenkt helt nytt, og løst et stort problem innen hjemmekinolyd. Nemlig plassering av høyttalerne. Og som det funker!
Les videre
Exit mobile version