Samarbeider om OLED-TV

Sony og Panasonic vil gå sammen om utvikling av nye OLED-skjermer.

De japanske gigantene Sony og Panasonic sliter med å tjene penger på LED LCD TV-er. Mange håper at OLED-teknikken skal bringe større lønnsomhet til TV-markedet.

Tidligere i år ble det kjent at Sony skrinla sine egne OLED-planer. På CES-messen viste de i stedet en Crystal LED-skjerm, men nå skal Sony være i samtaler Panasonic for å få ny vind i seilene.

I følge Japan Times vurderer de japanske produsentene å forme en «OLED-allianse» for å innhente forspranget til LG og Samsung, som begge forventes å ha sine første OLED-skjermer klare for salg i løpet av 2012.

Hvis alliansen går i orden, betyr det at Sony og Panasonic kan dele på utviklingskostnader og utveksle teknisk kunnskap seg imellom, og slik komme raskere på markedet med en konkurransedyktig OLED-skjerm. Panasonic har blant annet utviklet en ny metode for printing av OLED-paneler som kan være aktuell å bruke.

Samarbeidet vil neppe bære frukter med det første, men de to produsentene har som mål å være i gang med fullskala masseproduksjon av OLED-paneler innen 2015. Vi gleder oss allerede…

 

 

 

Les videre
Exit mobile version