Nyhet

LG lanserer knøttliten 4K-projektor

LG CineBeam Qube er ikke større enn par pocket-bøker, men kan lage kino "hvor som helst"...

LG Cinebeam Qube er angivelig en av de minste 4K-projektorene noensinne, men skal likevel være i stand til å projisere et bilde på opptil 120 tommer med god kontrast. (Foto: LG)

LG Electronics lager mer enn TV-er: den sørkoreanske produsenten har nettopp lansert sin nyeste projektor i lifestyle-segmenter, kalt LG Cinebeam Qube.

CineBeam Qube (HU710PB) er en av de hittil minste 4K-projektorene verden har sett: LG hevder likevel den nye 4K-projektoren skal være i stand til å forvandle nesten ethvert innendørs rom til en kinosal!

Den knøttlille videokanonen måler ikke mer enn 80 x 135 x 135 mm og veier knappe 1,5 kilo. Den har også et håndtak som kan rotere projektorlinsen 360 grader, etter du har funnet et stabilt underlag. (Foto: LG)

LG CineBeam Qube

Små og portable projektorer er i vinden for tiden, fordi de tillater oss å lage et stort bilde på null komma niks: Samsung har for eksempel hatt en viss suksess med sin bærbare The Freestyle.

LGs variant skiller seg fra denne ved å bruke nettstrøm, og er derfor en mer «stasjonær» variant – men skal være enkel å flytte rundt ved behov. LG-projektoren har blant annet Auto Screen Adjustment,som hjelper til med å justere fokus, størrelse og plassering på bildet.  

Les også Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.

CineBeam Qube er også en «smart» projektor i form av at den kjører LG webOS (6.0) brukergrensesnitt med meny-innstillinger og innebygde strømmetjenester som Netflix, YouTube, Disney+ og Prime Video (krever naturligvis eget abonnement). Projektoren har også en slags «standby-modus» hvor den kan vise stemningsfulle bakgrunnsbilder.

LG Cinebeam Qube bruker en RGB laser-lyskilde og LGs egen videoprosessering. Produsenten hevder selv at den klarer imponerende 450,000:1 i kontrast, med et fargerom på 154% av fargerommet DCI-P3.

Du skal nok ha et temmelig bekmørkt rom og relativt lite bildeareal for å komme i nærheten av slike tall. Lysstyrken oppgis forøvrig til 500 ANSI Lumen (tilsv i underkant av 150 nits). Men vi gleder oss uansett til å teste den i praksis.

Prisen på LG CineBeam Qube er ennå ikke kunngjort, men den vil bli nærmere presentert under CES-messen i Las Vegas som går av stabelen neste uke. Vi sees der!

<
>
(Foto: LG)

LG CineBeam Qube (HU710PB) – spesifikasjoner

Oppløsning UHD (3,840 x 2,160)
Lysstyrke 500 ANSI Lumens
Kontrastforhold 450,000:1
Mål (B x D x H) 80 x 135 x 135 mm
Vekt 1.49 kg
Lyskilde Laser (RGB)
Projektorlinse Lerret størrelse 50 – 120 inches
Throw Ratio (Min.) 1.2
HDR-format HDR10
Keystone Auto Screen Adjustment
Trådløs Android / iOS
Innganger HDMI eARC / USB Type C
Les videre
Exit mobile version