Nyhet

Helt flate fantomhøyttalere fra DALI

Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.

Hvis du vil ha lyd som ikke kan sees eller ikke tar opp plass, kan innbyggingshøyttalere i taket eller veggen være løsningen. Og de er selvfølgelig helt perfekte til høydekanaler i hjemmekinoen. Men ofte er plassen til slike løsninger begrenset.

DALI Phantom K-60 LP er en innbyggingshøyttaler til installasjoner hvor innbyggingsdybden er minimal. De sirkelrunde høyttalerne krever kun 3,8 cm i dybden, og de trenger ikke en «backbox» – altså et kabinett som skal monteres bakom.

(Foto: DALI)

Høyttaleren måler 22 centimeter i diameter og er en toveis-konstruksjon, som består av en 25 mm domediskant og en 6″ mellomtoneenhet med aluminiumsmembran. For å gjøre enheten så flat som mulig er magnetsystemet og svingspolen på elementet plassert i sentrum av membranen i stedet for bak.

For å begrense dybden på enheten er magnet og svingspole montert i sentrum av bassmembranen i stedet for på baksiden. (Foto: DALI)

DALI lover at Phantom K-60 LP, til tross for det nesten ikke-eksisterende kabinettvolumet, har en gjengivelse «som kan måle seg med eller overgå tradisjonelle innbyggingshøyttalere.»

Direktør Lars Worre fra DALI forklarer til Lyd & Bilde at alt i Phantom K.60 LP er utviklet og fremstilt hos DALI Selv. Noe som ikke er spesielt vanlig for så billige innbyggingshøyttalere.

«Vi spurte faktisk rundt hos OEM-underleverandører, men det var ingen av dem som kunne lage et så kompakt magnetsystem, som fortsatt kunne spille. Og da ble vi nødt til å lage det selv,» sier Lars Worre.

Ifølge databladet kan DALI Phantom K-60 LP gjengi et frekvensområde på 52-26.000 Hz (+/- 3 DB). Men lyd i liten formfaktor koster på effektiviteten, det sies Hoffman’s Iron Law, som er en «grunnlov» for høyttalere. Men K-60 LP har likevel en ganske fornuftig følsomhet på 84 dB.

DALI Phantom K-60 LP har enda ikke fått en norsk pris, men pressemeldingen opplyser en stykkpris på EUR 399 inkl. moms – altså like over 4.000 kroner pr. enhet.

DALI Phantom K-60 LP leveres med et hvitt frontgitter som standard, men det finnes også svarte gitre. (Foto: DALI)

 

Les videre
Exit mobile version