NAD tar effektforsterkeren til nye høyder med M33 V2 og M23 V2

NAD oppgraderer Masters Series med M33 V2 og M23 V2

NAD tar nok et steg opp i hi-fi-stigen med andre generasjon av sine kritikerroste forsterkere. M33 V2 og M23 V2 byr på oppgradert lydkvalitet og smartere funksjonalitet.

NAD-Launches-M33-V2-and-M23-V2-at-Munich-High-End-17052025-11(1)

Foto: NAD

NAD avduket den neste generasjonen av sine Masters Series-komponenter på High End-messen i München. De nye V2-utgavene av strømmeforsterkeren M33 og effektforsterkeren M23 er viktige oppdateringer av NADs toppmodeller.

Begge modellene er bygget rundt den digitale Purifi Eigentakt forsterkerteknologien, men nå i en videreutviklet form. NAD jobber aktivt med psykoakustiske timingproblemer langs hele signalveien. Det handler om subtile forsinkelser som påvirker hvordan vi oppfatter lydens timing – ikke bare målbar forvrengning.

Foto: NAD

NAD M33 V2: Bedre strømming og forsterkerpresisjon

M33 V2 bygger videre på sin forgjenger og byr på flere tekniske oppgraderinger. Den kommer nå med MQA FOQUS og QRONO-teknologier, som forsøker å stramme opp lydbildet ved å redusere tidsforskyvinger (time smear). Den nye ESS SABRE ES9039PRO DAC-brikken er også på plass, og dessuten oppgraderte Purifi Eigentakt-forsterkermoduler.

Forgjengeren hadde allerede veldig god lyd og presis gjengivelse, men den nye versjonen skal ta det et steg videre. Ved altså å fokusere på hvordan lyd faktisk høres av mennesker.

NAD M33 V2 har både ubalanserte og balanserte digitale og analoge, samt HDMI eARC. Subwooferugangen støtter Dirac Live. Foto: NAD

Den integrerte strømmeenheten støtter BluOS og gjør den til et komplett digitalt nav for anlegget ditt. Du får HDMI eARC for enkel TV-tilkobling, Apple AirPlay 2 for Apple-brukere, og aptX HD Bluetooth for trådløs lyd med god kvalitet.

For deg som bruker subwoofer, er det verdt å merke seg at M33 V2 har forbedret subwoofer-utgangsnivå og er klargjort for Dirac Live Bass Control. Dette gjør det enklere å integrere en subwoofer i systemet ditt.

Foto: NAD

M23 V2: Presis kraft

Den oppdaterte effektforsterkeren NAD M23 V2 leverer fortsatt 200W per kanal i 8 ohm, eller opptil 700W i brokoblet monodrift. Den har fått oppdaterte Eigentakt-kretser, og har både balanserte og ubalanserte innganger for god fleksibilitet.

En praktisk nyvinning er 12V trigger-utgangen med tidsforsinkelse – nyttig for oppsett med flere forsterkere. Dette hindrer strømtopper når flere enheter slår seg på samtidig, noe som beskytter både utstyret og strømnettet i huset ditt.

Les også TEST: NAD M33 NAD M33, som beskrives som en «smart-forsterker», er ikke bare en forbedret M32. Faktisk er den fornyet på alle måter, og forbedret på de fleste.

Ved korte utladninger kan en brokoblet M23 V2 gi over 1300 watt i impedanser helt ned til 4 ohm. Dette gir god stabilitet og dynamikk for de fleste høyttalertyper.

Begge modellene har fått magnetiske føtter som isolerer dem fra vibrasjoner, noe som hevdes å gi bedre lyd, særlig i mellomtoneområdet og oppover.

NAD M23 V2 har både balanserte og ubalanserte innganger. Foto: NAD

Designen vi kjenner

Både M33 V2 og M23 V2 kommer i samme type aluminiumkabinett som tidligere. Designen er gjenkjennelig og gjør at produktene passer godt sammen visuelt når de plasseres ved siden av hverandre.

NAD sier at deres mål med Masters Series er å tilby god ytelse til en fornuftig pris. Sammenlignet med konkurrerende produkter med lignende spesifikasjoner, kan både M33 V2 og M23 V2 være gode high-end-alternativer for entusiaster som er ute etter kremlyd og eieglede, uten å måtte refinansiere huslånet av den grunn.

Eigentakt-teknologi, sa du?

Purifi Eigentakt-teknologien, som finnes i begge modellene, er utviklet av flere ringrever i hi-fi-bransjen: Bruno Putzeys (kjent for Hypex-teknologien og sjefsdesigner hos Mola Mola), Lars Risbo og Peter Lyngdorf (utviklerne av Equibit-teknologien i TacT forsterkere).

Det særegne med Purifi-teknologien er den lave forvrengningen og evnen til å drive ulike høyttalere uten at forsterkerens egenskaper endres vesentlig. Tradisjonelt har klasse D-forsterkere hatt varierende frekvensrespons avhengig av høyttalerens impedans, men dette er i stor grad løst med Eigentakt-teknologien.

Ryktet sier at forvrengningsnivået er så lavt at Purifi-teamet måtte utvikle nye metoder for å måle harmonisk forvrengning og støy, siden nivået var lavere enn støygulvet i vanlig måleutstyr.

Foto: NAD

NAD M33 V2 og M23 V2: Pris og tilgjengelighet

NAD M33 V2 og M23 V2 blir tilgjengelige fra 11. august 2025. Prisene er 6499 euro for M33 V2 og 4499 euro for M23 V2. Lokale priser kommer siden.

Mer info: nadelectronics.com

Les videre
Exit mobile version