Mikro-hi-fi fra Panasonic

Det er lenge siden Panasonic lagde spennende hi-fi. Små billiganlegg har vært regelen mer enn unntaket. Men nå, kliner de til med et interessant mikroanlegg.

Kanskje er det en ny linje vi er vitne til, fra Panasonic. Det er ikke lenge siden de leverte småanlegg med kassettspillere, så leflet de en stund med lavprisanlegg med og uten iPod-dokking, nå kommer det første mikroanlegget vi har funnet interessant på lenge.

SC-PMX5 er ikke så ulikt mange andre mikroanlegg, men her får man treveis bokhyllehøyttalere, de fleste har toveis. Og et temmelig klassisk design. Men selvsagt med den obligatoriske iPod/iPhone-dokkingen. Her plassert på toppen.

Anlegget har også CD-spiller, FM-radio og USB-inngang for andre lydkilder, som MP3-spillere og minnepinner med musikk på. Panasonic oppgir forsterkereffekten til 2 x 60 w, akkurat det tar vi med en klype salt, selv om forsterkeren er av den effektive digitale typen.

Høyttalerne har et 14 cm basselement hvor membranen forsterket med bambusfiber og karbonkompositt, mens et diskantelement og en superdiskant, tar seg av de høyeste tonene.

SC-PMX5 skal være i butikkene i april, og koste i overkant av 2.000 kroner. Gunstig priset altså, for et så pass velutstyrt mikroanlegg.

Testen av åtte andre mikroanlegg kan du lese i aprilutgaven av Lyd & Bilde, som dukker opp i kiosken i slutten av mars.

Les videre
Exit mobile version