Nyhet

Hvor blir det av Spotify HiFi?

Musikk i CD-kvalitet lar vente på seg - fra verdens største strømmetjeneste.

Spotify er fortsatt den største musikkstrømmetjenesten i verden, men det spørs hvor trofaste abonnentene vil være i fremtiden, hvis selskapet ikke snart innfrir løftene om høyere lydkvalitet.

Dagens Premium-abonnement strømmer musikkfiler med en bitrate på 320kbps – vesentlig lavere kvalitet enn hva konkurrenter som Apple, Tidal og Amazon nå tilbyr.

I februar 2021 gikk selskapet høyt ut på banen og lovte lossless musikkstrømming i CD-kvalitet til sine Premium-abonnenter: Det nye HiFi-nivået skulle lanseres «i løpet av 2021», het det den gang.

Les også Endelig! Spotify lanserer Spotify HiFi med bedre lydkvalitet Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Siden har det vært urovekkende stille fra Spotifys side, og mange abonnenter har nok begynt å lure på når selskapet vil levere på lovnadene sine.

Det hele toppet seg nylig da Spotify – etter gjentatte forespørsler fra brukerne på Spotify-forumet – endelig tok bladet fra munnen i et innlegg.

<
>
Flere av Spotify-brukerne er tydelig lei av å vente på bedre lydkvalitet. (Skjermbilde fra community.spotify.com)

Forsinket – eller utsatt på ubestemt tid?

Tilbakemeldingen er litt diffus, men innbyr ikke til særlig optimisme om at vi får se HiFi-versjonen av Spotify med det første: Ingen «coming soon» eller like rundt hjørnet om vi skal tro innlegget.  Nå, snart ett år etter at nyheten først ble sluppet, har vi altså ingen offisiell lanseringsdato ennå.

Les også Nå er Apple Music live på PS5 Apples musikktjeneste er nå tilgjengelig på PS5, med videoer i 4K-kvalitet.

I mellomtiden tilbyr konkurrenter som Apple Music, Amazon Music HD, Tidal HiFi og Qobuz musikkstrømming i vesentlig høyere bitrate – noen til og med i 24-bits studiokvalitet.

Spotify har allerede anerkjent at god lydkvalitet er viktig – både for skaperne av musikken, og oss som lytter til den. Så hva skjer, Spotify?

Les videre
Exit mobile version