Nyhet

High-End 2022 Dynaudio Focus

Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.

dynaudiofocus family white

dynaudiofocus family white

Da vi sist testet Dynaudio-høyttaler i trådløse og aktive utgaver, var vi alltid begeistret over lyden, men ikke fullt så begeistret over betjeningen. Nå kan det hende vi endelig blir hørt, for den nye Dynaudio Focus-serien, ser langt mer spennende ut enn vi hadde håpet på.

Her trenger man ingen ekstra boks som må brukes for å koble til andre lydkilder enn mobilen. Alt er endelig integrert i høyttaleren, som også er utstyrt med analoge og digitale innganger for lyd.

En real overhaling altså, til de bedre, og mener Dynaudio også om lyden.

Dirac kalibrering

dynaudiofocus50 walnut

Alle høyttalerne i Focus-serien, bruker Dynaudios egne elementer, og er målt i deres Jupiter målerigg som ikke ligner noe annet vi har sett i en høyttalerfabrikk. Skulle man av en eller annen grunn bli misfornøyd med lyden når man kommer hjem, kan man få forhandleren til å kalibrere høyttalerne med en målemikrofon og programvare fra Dirac.

Da tilpasses lyden til rommet den står i, så optimalt som mulig. Det er til og med kompensering av lyden om man har de magnetiske grillene på eller av.

Den nye Focus-serien er ikke bare trådløs med blant annet AirPlay 2 og Google Chromecast, de kan kobles til nettverket med Ethernet-kabel, og har støtte for trådløs tilkobling til en WiSA-tilpasset tv.

App-styring

dynaudio focus 10 bak

Alle høyttalerne i Focus-serien, har også analoge og digitale innganger på den ene av dem, også en subwooferutgang for de som trenger det. Det følger også med en fjernkontroll, og alt kan selvsagt styres via en app på mobilen. Hvor man også har tilgang til Spotify Connect, Tidal Connect, QPlay, UPnP og Netradio. Høyttalerne er også klargjort for Roon.

dynaudio focus 50 forsterkermodul

Serien består av tre modeller, den kompakte bokhyllemodellen Focus 10, med en 280 + 110 w forsterkermodul, en 14 cm MSP bass, og Dynaudios 28 mm domediskant. Den samme diskanten finner man i den slanke gulvstående Focus 30, som har to 14 cm MSP basser. Mens den store gulvstående Focus 50, har to 18 cm MSP basser, en 14 cm MSP mellomtone og 28 mm domediskant.

De gulvstående har også mer krefter i form av en 280 w forsterkermodul til basselementene, i tillegg til 280 w til mellomtone, og 110 w til diskanten.

Priser

dynaudiofocusfamily white

Høyttalerne er allerede på vei til forhandlerne, og man kan velge mellom sort, hvit, eller en lys aprikosfiner.

Prisene er oppgitt til:

Focus 10: €5,000 p. par

Focus 30: €7,500 

Focus 50: €10,000

dynaudiofocus10 walnut 01
Les også Dynaudio Focus 20 XD Dynaudio mener det betyr mye å bygge elektronikken inn i høyttaleren. Også i high-end. Det beviser de her.
Les videre
Exit mobile version