Nyhet

Amazon-eide Ring saksøkes etter hackerangrep på kameraer

Har igjen problemer med sikkerheten.

Selskapet Ring, som produserer smarte dørklokker, overvåkningskameraer og alarmer, har tidligere hatt problemer med å sikre brukernes privatliv. I slutten av 2018 kom det frem at selskapet angivelig ga medarbeidere fri tilgang til kundenes private opptak.

Les også Har Ring overvåket alle sine kunder? Selskapet som produserer intelligente overvåkningsløsninger til private hjem har angivelig gitt medarbeidere fri tilgang til kunders private opptak.

Ring innrømmet aldri den omtalte privatlivskrenkelsen, men likevel begynte det Amazon-eide selskapet å ta sikkerhet mer seriøst, og på en nettside dedikert til formålet garanterer Ring bl.a. at privatliv og sikkerhet er en gjennomgående faktor i produktutviklingen, likt som brukerne loves full kontrol på hvem som får tilgang til innhold fra selskapets smarte enheter, herunder videoer og personlig informasjon.

 

Massesøksmål efter hackerangrep

Men nå har det likevel gått galt igjen. Det skriver The Guardian, som forteller at mer enn 30 personer har samlet seg i et massesøksmål mot Ring, etter å ha blitt utsatt for en rekke ubehagelige episoder med dødstrusler og utpressing fra hackere.

De pågjeldende saksøkerne hevder at Ring-produktene deres har blitt hacket og videre brukt til å sjikanere dem.

I stedet for å hjelpe sine brukere, reagerte Ring ved å klandre ofrene og kun tilby «utilstrekkelige svar og falske forklaringer,» hevder søksmålet, som også påstår at Ring ikke sikkerhetsoppdaterte sine produkter selv etter å ha blitt informert om hackerangrepene.

En kvinnelig beboer måtte forlate sitt pleiehjem etter å ha blitt utsatt for trusler og seksuell trakassering gjennom sitt Ring-kamera. (Foto: Søksmål)

Trusler om mord og voldtekt

Og det er ubehagelige saker de berørte brukerne har blitt utsatt for, kommer det frem av søksmålet.

En kvinnelig pleiehjemsboer opplevde at en hacker gjennom et Ring-produkt utsatte henne for seksuell sjikanering og fortalte henne: «Du dør i kveld.»

En annen saksøker så på TV i stua sammen med sin sønn, da en stemme gjennom kameraet spurte dem hva de så på.

En ukjent stemme spør gjennom Ring-kameraet en far og hans sønn, hva de ser på. (Foto: Søksmål)

En talsperson fra Ring sier til The Guardian at de ikke kommenter pågående saker.

Les videre
Exit mobile version