Nyhet

Lumix S5IIx: Mer info om kameraet vi lengter etter

Gled deg til mai, for da kommer det beste hybridkameraet fra Panasonic hittil, nemlig Lumix S5IIx. Dessuten får S5II en viktig oppdatering.

Panasonic Lumix S5IIx Atomos

Det føles som en evighet siden vi var på Panasonics lansering i Valencia i januar. Hvor de lanserte 6K fullformatkameraet Lumix S5II, med vesentlige videoforbedringer over forgjengeren S5. Blant annet nå endelig med en velfungerende hybrid fasebasert autofokus.

Det ble dessuten lettet på sløret for den enda mer videofokuserte versjonen Lumix S5IIx. Med mulighet for å lagre video direkte til en ekstern SSD via USB-C-kontakten.

S5IIx kan dessuten gjøre interne opptak med en bitstrøm på opp til 800 Mbps! Via et av de to SD-kortene det er plass til – vit at så raske kort er dyyyre – eller altså en tilkoblet SSD.

Intern RAW-lagring

S5IIx kan også gjøre opptak i 5,9K ProRes 4:2:2 HQ via SSD. Blackmagic RAW, eller BRAW, kan også brukes. Interne RAW-opptak kan gjøres i 5,9K i 24-30 fps i fullformat, mens du får en beskjæring tilsvarende APS-C i 4,1K 24-60 fps eller 3,5K 24-30 fps.

Apple ProRes RAW krever en ekstern opptaker. Som ATOMOS Ninja V eller V+ Kameraet støtter også ATOMOS Shogun CONNECT.

Lumix S5IIx: tilgjengelighet og pris

Nå har vi endelig fått vite at vi kan vente Lumix S5IIx i butikkene i løpet av mai. Veiledende pris er som tidligere kommunisert 27.990 kroner.

Oppdatering til Lumix S5II

Eiere av Lumix S5II kan dessuten glede seg over en ny oppdatering som rulles ut den 13. juni. Da får man endelig RAW over HDMI, og dessuten støtte for Blackmagic RAW i tillegg til ProRes RAW.

I tillegg kan man nå sette lange eksponeringstider også i dagslys, med Live View Composite.

Foto: Panasonic

Setter ned prisen på objektiver

Som et svar på lavere kjøpekraft hos forbrukerne grunnet inflasjonen, setter Panasonic nå ned prisene på tre av sine mest kostbare objektiver med L-innfatning:

Les pressemeldingen her.

Les videre
Exit mobile version