Nyhet

Liten drone med kraftige funksjoner

DJI Mini 3 Pro har fullverdige funksjoner, men er så liten at den flyr under dronereglenes radar.

KV2

KV2

Vi skriver ofte om DJI sine droner, og vi har testet mange av dem. På markedet finner man likeveil ikke så mange droner, da det kreves tillatelse for å fly dem.

Dette gjelder ikke DJI Mini 3 Pro, som er så liten og lett at den ikke er underlagt de samme EU-reglene som flertallet av selskapets droner. Den veier under 250 gram, og kan dermed brukes i miljøer hvor større droner vanligvis krever spesielle tillatelser, blant annet i urbane miljøer og innendørs. Det åpner opp helt nye muligheter for dronefotografen.

EU-reglene for droneflyging er omfattende, men DJI Mini 3 Pro er så liten at den kan flys nesten overalt – og av hvem som helst (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Samme funksjoner som større droner

Dette er ikke den første hobbydronen fra DJI som veier mindre enn 250 gram. Men DJI Mini 3 Pro har fått noen nye funksjoner som skiller den fra forgjengeren, DJI Mini 2. På kamerasiden har den fått en oppgradert bildesensor med større følsomhet – og dermed mindre støy. Og takket være en innebygd roterbar gimbal, kan kunstbilder tas i nye vinkler. Opptikken kan til og med roteres 90 grader, slik at man kan filme i portrettformat uten tap av oppløsning.

På sikkerhetssiden har DJI Mini 3 Pro fått en automatisk unngåelse av hindringer. Det er funksjon som tidligere har vært forbeholdt større droner. Men det høres ut som en god idé, ettersom det lille lomme-helikopteret kan fly opptil seks kilometer unna!

DJI Mini 3 Pro har en flytid på 34 minutter på en lading, og kan kjøpes med eller uten Smart Controller (fjernkontroll), som gjør at du ikke trenger smarttelefonen for å styre dronen.

DJIs fjernstyring gir flere muligheder – og frihet for mobilen. (Foto: DJI)

Livevideo fra seks kilometers avstand

DJI hevder å ha markedets mest avanserte videooverføringssytem, som gjør det mulig å sende 1080p-video med 30 bilder i sekunder på avstander helt opptil 6 kilometer.

Mastershot-funksjonen kan være spesielt hjelpsom for nybegynnere innen dronefotografering. Her kan du velge motiv – og la dronen gjøre resten med avanserte flyvninger og automatisk klipping til ferdige filmsekvenser.

Fakta

 

Hva DJI Mini 3 Pro kan gjøre i praksis får vi snart se når vi kommer tilbake med en test.

Nedenfor er en video fra pressedemonstrasjonen i København. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B:

 

Tilgjengelighet og pris

De avanserte funksjonene har sin pris. DJI Mini 3 Pro koster 8.599 kroner for dronen alene, mens du må legge 10.299 kroner på disken for å få både drone og fjernkontroll. Det er nesten en prisdobling i forhold til DJI Mini 2. Dronen kan forhåndsbestilles nå, men leveres fra 17. mai.

Les videre
Exit mobile version