Nyhet

Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Fra streaming til god, gammeldags TV? Netflix Direct blir streamingtjenestens første TV-kanal.

Netflix har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene: Den amerikanske streamingtjenesten kan friste med et bredt underholdningstilbud som har fått mange TV-seere til å velge streaming foran tradisjonelle lineære TV-kanaler. Derfor kan det virke en smule ironisk at Netflix nå vil lansere sin egen TV-kanal. Ja, du leste riktig! Den nye kanalen skal hete Netflix Direct, og rulles først ut i Frankrike som et prøveprosjekt. Det melder nettstedet Variety.

Netflix Direct sender populært Netflix-innhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)
Les også 48 millioner kan ikke ta feil! Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Netflix Direct: Velger underholdningen for deg

Netflix Direct er rett og slett en alminnelig, lineær TV-kanal som sender utvalgt Netflix-innhold til fastsatte tidspunkt døgnet rundt. Den blir i første rekke tilgjengelig for abonnenter, men bare via nettleser og ikke selve appen. Den nye TV-kanalen som testes i Frankrike skal sende både fransk og internasjonalt Netflix-innhold. Hvorvidt man også får en en fransk «hallo-dame» meldes det ikke om…

Det er ikke uvanlig at Netflix tester ut nye finesser i utvalgte regioner, før en eventuell bredere lansering. Grunnen til at Netflix har valgt nettopp Frankrike skal være franskmennenes TV-vaner, som fortsatt er veldig lineær-baserte, skriver Variety. Ved å tilby innholdet sitt i lineær form, kan det nok tenkes at Netflix greier å få flere franskmenn «hekta» på sitt originale innhold. Har man først sett en episode, kan det som kjent være fristende å logge på for å se en til!

Norden neste?

Her i Norden har vi lenge vært vant til å se akkurat det vi vil, når vi vil – og gjerne flere episoder etter hverandre. Derfor kan Netflix sin franske satsing virke litt retro-aktig. Men hvem vet – noen ganger kan det kanskje være godt å slippe å velge, og heller se «hva som går på Netflix» der og da?

Netflix Direct er som nevnt bare et prøveprosjekt, og det gjenstår å se om det kommer til Norden og resten av verden. Hva tenker du – kunne du selv tenkt deg en egen Netflix-kanal?

Les også Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Les videre
Exit mobile version