Nyhet

Microsoft lanserer nye Surface-produkter

Ny bærbar og en ny 2-i-1 datamaskin.

Maskineriet drives stadig av Windows 11 – i likhet med Surface-enhetene som Microsoft lanserte i fjor – men det er nye fysiske produkter, med nye spesifikasjoner, som nå er på vei til forbrukerne fra techgiganten i Seattle. Nemlig den nye bærbare maskinen Surface Laptop 5 samt en oppdatering av Microsofts 2-i-1-serie med Surface Pro 9.

Surface Laptop 5 kommer i to størrelser med hhv. 13,5″ og 15″ skjerm. (Foto: Microsoft)

Surface Laptop 5

Microsofts egne bærbare maskin kommer nå i en ny utgave. Den byr på Thunderbolt 4 og den nyeste Intel EvoTM-plattformen. Høyttalerne har Dolby Atmos 3D spatial-prosessering, og det fremovervendte HD-kameraet kan justere eksponeringen i ethvert lysmiljø, lover Microsoft.

Les også Microsofts nye 15" bærbare har blitt pumpet opp en del. Microsoft Surface Laptop 3 er kommet i en ny 15"-utgave med AMD-prosessor. Det er en spennende nyhet som dessverre ikke lever helt opp til sitt potensial.

PixelSense-skjermen er fortsatt i 3:2-format, og Surface Laptop 5 fås i to størrelser; 13,5″ eller 15″, begge med Dolby Vision IQ.

Surface Laptop 5 kommer til salg fra 25. oktober. Prisen starter på 13.999 kroner for den billigste modellen med 13,5″ skjerm.

Microsoft SQ3-prosessoren gir rask 5G-forbindelse og opptil 19 timers batterilevetid. (Foto: Microsoft)

Surface Pro 9

Samme formfaktor som forgjengeren, men med oppgraderinger under skjermen.

Her finner man et HD-kamera, Omnisonic-høyttalere, retningsbestemte mikrofoner og Microsoft brukerdefinerte G6-chip, som tar arbeidet med Surface Pen til nye høyder med taktile signaler, lover produsenten.

Videre byr Surface Pro 9 på et valg mellom forskjellige prosessorer – 12. generasjons Intel Core-prosessor bygd på Intel EvoTM-plattformen med Thunderbolt 4, eller Microsoft SQ drevet av Qualcomm Snapdragon med 5G-forbindelse.

Les også Microsofts halvhjertede iPad Pro-rival fortsetter tradisjonen med å mislykkes Microsoft Surface Pro X er en glimrende idé, men et uferdig og halvhjertet produkt.

Surface Pro 9 kommer i butikkene den 8. november og koster 14.199 kroner for den billigste modellen.

Les videre
Exit mobile version