Nyhet

CES 2023: Databord med innebygd spinningsykkel

Skal fremme en "aktiv og bærekraftig livsstil".

Det er snart slutt på å sjekke strømprisene før du slår på datamaskinen. Acer fra Taiwan har lansert en løsning på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas, som kombinerer den aller nyeste teknologien med den mest analoge energikilden, mennesket.

Ja, ifølge Acer, skal du fra nå av kunne produsere strøm for å drive og lade datamaskinen din ved å tråkke i pedalene.

For det formålet har selskapet presentert produktet Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som bokstavelig talt er et databord kombinert med en stasjonær sykkel.

Med eKinekt BD 3 kan du trene mens du jobber, og samtidig brukes den kinetiske energien fra tråkkingen i pedalene til å produsere strøm til datamaskinen og andre tilkoblede enheter. En innebygget LCD-skjerm og en tilhørende app holder deg oppdatert med informasjon om treningen din og hvor mye strøm du produserer.

(Foto: Acer)

Som med en vanlig spinningsykkel på treningssenteret, kan du justere motstanden i pedalene. Og skrivebordet er selvfølgelig ergonomisk, så både setet og bordhøyden kan justeres. Acer eKinekt BD 3 Bike Desk er utstyrt med tre innebygde USB-porter, en krok for sekker og en holder for drikke.

Slik omgjøres kinetisk energi til elektrisitet

Når syklisten tråkker i pedalene, konverterer eKinekt kinetisk energi til en elektrisk ladning, forklarer Acer i en pressemelding.

En time med konstant sykling ved 60 omdreininger per minutt på sykkelbordet kan generere 75 watt selvprodusert strøm. En LED-ladeindikator på baksiden av sykkelen lyser opp når du tråkker i pedalene, noe som signaliserer at kinetisk energi blir omgjort.

Pris og tilgjengelighet annonseres senere.

Les videre
Exit mobile version