Nyhet

Porsche K1 blir en luksus-SUV

Batterielektrisk SUV i 2027.

Foreløpig er K1 et prosjekt, men Porsche-sjefen Oliver Blume har bekrefetet at den batterielektriske SUV-en skal i produksjon. Den plasserer seg over den kommende elektriske Cayenne, og er i følge Blume først og fremst ment for markeder som USA og Kina.

– Vi planlegger å skalere portfolioen vår oppover med en en ny elektrisk SUV, med ytelsebasert karakter, plassert over Cayenne, sa Oliver Blume nylig på Porsches årlige pressekonferanse.

K1 skal bli en stor, fem meter lang, sjuseter med nyeste batteriteknologi.

Den vil bli bygget på Volkswagen-gruppens SSP platform, men akkurat denne vil få sin egen versjon av SSP, kalt ‘SSP Sport. Her kan man forvente ytelser på Teslas Plaid-nivå, firehjulstyring, to eller tre elektromotorer, og totrinns ‘gir’ som vi kjenner fra Taycan.

Les også Elektriske Porsche Macan kommer 2024 Den elektriske versjonen av Porsches kompakte SUV Macan kommer i 2024. Med over 600 km rekkevidde?

Den elektriske Porsche Macan, som lanseres mot slutten av året, vil fortelle oss mer om hva vi kan forvente oss av K1, som vil bli Porsches fjerde batterielektriske bil på fem år, men ambisjonene stopper ikke der.

-Vi har en klar strategi for elektrisfisering i de kommende fem årene, og en målsetning om at 80 prosent av våre biler skal være elektriske innen 2030, sa Blume.

 

 

 

Les videre
Exit mobile version