Nyhet

NIO åpner enda en batteribyttestasjon

Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.

Vestby er stedet for Norges største outletsenter, Oslo Fashion Outlet. Det er rett ved siden av dette at NIO har valgt å plassere sin neste batteribyttestasjon, som de selv kaller Power Swap-stasjoner.

NIO er nemlig alene om å tilby leasing av batteripakken til sine elbiler, slik at du ikke selv trenger å eie batteriet – men abonnerer på det i stedet. Dermed kan du enkelt bytte til høyere kapasitet om du trenger det i fremtiden – eller lavere, om du finner ut at behovet ditt for rekkevidde faktisk er mindre enn du først trodde.

Når man abonnerer på batteri, får du automatisk være med i NIOs batteribytteprogram. Da kan du kjøre bilen inn i en spesiell stasjon, gå og hente deg en kopp kaffe, mens maskinen bytter ditt utladede batteri til et oppladet et, i løpet av tre minutter! Dett er omtrent like raskt som å fylle en vanlig bensintank.

Bytter batteri på 3 minutter. Foto: NIO

Fra før har NIO én byttestasjon, den står på Lier, og har i følge NIO utført over 1000 batteribytter så langt. Den 15. august åpner en til, ved siden av nevnte Oslo Fashion Outlet i Vestby. Denne blir i følge NIO bindeleddet mellom Oslo og Gøteborg. Flere stasjoner planlegges rundt i Europa innen kort tid, uten at vi har fått spesifisert noen tidshorisont.

20 Power Swap-stasjoner innen 2022?

Tilbake i januar, lanserte NIO planer om å ha tjue Power Swap-stasjoner operative rundt i Norge innen utgangen av året. Vi vil tro denne planen har blitt noe forsinket, med tanke på at vi altså har fått to stasjoner så langt.

Foto: NIO

Inviterer til å prøve batteribytte

NIO inviterer alle som er nysgjerrige til å komme innom stasjonen mellom 15 og 20. august for å prøvekjøre den store SUV-en NIO ES8 og teste batteribyttestasjonen, så hvis du er nysgjerrig på hvordan dette fungerer vil du snart få muligheten til å teste teknologien selv.

NIO ES8 er så langt den eneste bilmodellen som tilbys her til ands. Vår test kan du lese her. Etterhvert kommer også den mindre SUV-en ES7, og sedanene ET5 og ET7.

Mer info: nio.com

Les videre
Exit mobile version