Designmessig er 50PX950N overraskende tynn til plasma å være, selv om den ikke er like syltynn som konkurrenten Samsungs 7-serie plasma. I tillegg vender flesteparten av kontaktene bakover, noe som kan by på problemer om TV-en skal veggmonteres. Da er det kjekt at noen av kontaktene er plassert på siden for enklere tilgang. 50PX950N kommer utstyrt med nettportalen NetCast. Tjenester som Facebook og Google Maps er nå tilgjengelig, det samme er videoleie gjennom Viasat On Demand og SF Anytime.
Brukervennlighet
Til tross for de mange funksjonene er LG-skjermen en enkel TV å bruke. Fjernkontrollen er komfortabel og menysystemet er arrangert på en lett forståelig måte, med tydelige, store ikoner. En hurtigmeny gir rask tilgang til de mest brukte funksjonene, slik at du slipper å dykke dypt ned i menyene hver gang. Noe blant annet Philips kunne tatt lærdom av.
Bildekvalitet
Det er nok å ta en kikk på bildemenyen for å skjønne at dette er en avansert TV med mange muligheter. LG byr på et vell av bildeinnstillinger, og det er lett å rote seg litt bort hvis man ikke vet hva man driver med. Men LG-skjermen har heldigvis mange forhåndsprogrammerte bildemodus som fungerer bra, og aller best likte vi innstillingen THX Bright Room. Denne innstillingen gir et naturlig og kontrastrikt bilde som passer bra til alt fra film til sport på dagtid. Fargebalansen er generelt bra, men vi kan spore tendenser til grønnstikk (overvekt av grønne fargetoner).
Bildet byr på alle de tradisjonelle plasmakvalitetene. Som plasmaer flest har LG-skjermen en bra fargebalanse, og et behagelig bilde uten det litt ”harde” preget man kan oppleve med en del LCD-skjermer. Kontrasten mellom hvit snø og mørke trær er veldig nyansert og gjengir detaljene langt bedre enn Samsung og Philips.
Lysstyrken er meget bra, og det er kun ved direkte sollys eller svært kraftig rombelysning at bildet kan oppleves litt tamt sammenlignet med LED skjermene. Alt ligger an til en god sports-TV, men LG-skjermen skuffer dessverre når det gjelder bevegelser. Bildet henger ikke helt med under kjappe kamerapanoreringer og har en tendens til å bryte opp litt. Sportmoduset virker ikke helt etter hensikten, med ganske hakkende bevegelser. Vi testet med flere bildeinnstillinger og var ikke i stand til å få de samme glatte bildebevegelsene som Panasonic behersker så bra. LG-skjermen er også mer utsatt for midlertidig innbrenning enn plasmakonkurrenten.
Lydkvalitet
Lyden fra LG-skjermen er åpen og klar, med god taleforståelse. Det er ikke mye bass å snakke om, men lyden er fyldig nok til å gi bra utbytte på vanlig TV-innhold.
Konklusjon
Toppmodellen fra LG har finesser og funksjoner på løpende bånd, men fremstår ikke som den beste sport eller allround-skjermen i denne forsamlingen. Derimot virker den lovende som mer dedikert filmskjerm. 3D-funksjonaliteten lover vi å komme tilbake til i en senere test.