Lumix-kameraets styrke er et skarptegnende zoomobjektiv og utmerket bildeprosesse- ring. Lumix TZ10 bruker Panasonics nye Venus Engine HDII-bildeprosessor, som støtter video opptak i HD-kvalitet. Med innebygget GPS merker det bildene med posisjonen de ble tatt på, og står man i nærheten av Eiffeltårnet, dukker stedsangivelsen opp både på skjermen og i bildefilen. I kameraets database finnes over en halv million slike interessepunkter fra 73 land lagret, og GPS-en er smart nok til å vise deg i klartekst hvor du befinner deg selv om det ikke er lagt inn som interessepunkt. En ny bildestabilisator som er mer effektiv kommer godt med på et objektiv med 12 x zoom som rekker til 300 mm tele. Skuddhastigheten er maksimalt 2,3 bps, som er akseptabelt, men kan man leve med bare 3 Mpix oppløsning, er det mulig å fyre av 10 bps i et kort sekund.
Betjening
Kameraet mangler norsk menyspråk, men man kan velge svensk, dansk eller engelsk. Skjermen er testens beste, den lyseste og mest kontrastrike av dem, selv om oppløsningen ikke er høyest i klassen. Med et tastetrykk på hurtigmeny merket Q. Man kan uansett velge iAuto som gir kameraet kontroll over alt unntatt zoom og utløser, og da velger kameraet selv motivprogrammet som passer best til motivet man peker på. Autofokusen og skuddhastigheten er egnet til å fange bevegelige objekter som ikke beveger seg altfor fort. Videoopptak i enten AVCHD
Lite eller Motion JPEG kan startes og stoppes med en egen knapp på baksiden. Ivrige fotografer kan boltre seg i et rikt utvalg innstillinger, og velge manuell eller halvautomatisk eksponeringskontroll blant mye annet.
Bildekvalitet
Tidligere TZ-modeller fra Panasonic har ofte vært best i test fordi de har hatt bildekvalitet i toppklassen. TZ10 er intet unntak. Kameraet leverer rene bildefiler med god fargemetning så lenge lysfølsomheten ikke overstiger 800 ISO, og den optiske ytelsen er meget god for en 12 x zoom. Selv med synlig tønnefortegning er skarpheten gjennomgående god også i hjørner, og de aller fleste vil få skarpt fokuserte bilder i normalt godt lys. Oppløsningen er i praksis nesten like god som fra Canon-kameraets ekstra 2 megapiksler, men det Leica-merkede objektivet har mye mindre fargebryting. Hvis det hadde vært mulig å selv bestemme graden av støyreduksjon i kameraet, ville det vært mulig å hente enda bedre detaljgjengivelse fra det skarpe objektivet. På høye ISO-verdier faller skarpheten når støyreduksjonen øker. Videoopptakene i HD er på høyde med kvalite- ten fra Canon-kameraet, men ikke Sony-kameraet. Mens oppløsningen rekker i massevis for de fleste, er det mer moskitostøy å spore på TZ10s opptak, og den relativt lave frameraten i kombinasjon med mye filkomprimering, gir lett flimring i bildet under panorering. I tillegg kan man spore rolling shutter på opptakene, som kan gi linjebrytning og bøyde verti- kale linjer under litt for rask panorering.