Større 4K-skjermer fra Sharp

Sharps hopper bukk over 55-tommerne når de nå lanserer sine nye 4K-TV-er.

Hele poenget med 4K-oppløsning er å kunne ha vesentlig større TV enn tidligere, og samtidig forbedre bildeskarpheten slik vi kjenner den fra dagens Full HD skjermer. De fleste er enige om at 4K-formatet ikke kommer helt til sin rett på en 55-tommer.

Akkurat det ser Sharp ut til å være enige i: Den japanske produsenten leverer avansert skjermteknologi til mobiler og nettbrett, men på TV-fronten har de valgt å satse på store skjermstørrelser. Nærmere bestemt fra 60 tommer og oppover, et segment de har vist seg å beherske bra med blant annet hybrid-TV-en LC-70UQ10EN.

60 og 70″ 4K TV

Sharp LC-70UD20

Sharp lover at deres nye UD20-serie skal gi fremragende 4K bildekvalitet og uovertruffen lyd. TVene kommer i 60″ og 70″ størrelse, og begge er sertifisert av THX med egne bildemodus for korrekte filmfarger. Sharp og THX har angivelig samarbeidet tett gjennom utviklingen, og de nye skjermene har gjennomgått over 400 tester for å sikre at bildekvaliteten blir så nøyaktig som mulig. Sharps Rich Colour Display teknikk lover 23 % bredere fargespekter enn vanlige TV-er. De nye skjermene har selvfølgelig også trådløs nettverkstilkobling, og kan fjernstyres med en egen app til smartmobiler og nettbrett.

Sharps Super High Resolution Image Engine sørger for å oppskalere ulike typer bildeinnhold 4K-oppløsning, mens Local Contrast Control forbedrer kontrasten i mørke scener. Lyddelen skal også være godt tatt hånd om, i form av en «lydplanke» med teknikk fra Yamaha (AudioEngine™) som skal gi kraftfull lyd til tross for UD20’s smale kabinett.

Om de store ordene viser seg å holde vann, ser vi frem til å teste nærmere når anledningen byr seg. Sharps nye 4K-skjermer lander i butikk i løpet av september, til følgende priser:

LC-60UD20EN: 24.000 kr
LC-70UD20EN: 35.000 kr

Les videre
Exit mobile version