Nyhet

Rykte: LG slipper større og billigere OLED-TVer i 2021

LG utvider OLED-sortimentet med flere nye modeller i 2021, deriblant en helt ny 83-tommer!

LGs populære OLED-skjermer er kjent for sin kontrastrike bildekvalitet, men også for et relativt begrenset utvalg av skjermstørrelser. OLED-sortimentet var lenge begrenset til 55″, 65″ og 77 tommer. Senere har sortimentet blitt utvidet i begge ender, med en mer kompakt 48-tommer, for ikke å glemme en svindyr 88-tommer med 8K-oppløsning.

Nå er det snart flere OLED-varianter på vei: I forkant av CES-messen i januar har det lekket noen nyheter om hva vi kan vente oss i 2021. Blant disse finner vi en helt ny skjermstørrelse!

83″ 4K OLED

I følge det franske nettstedet AVCesar, som siterer kilder nær LG, vil OLED-sortimentet i 2021 utvides med en helt ny 83 tommers variant med 4K-oppløsning. Dermed kan OLED-teknologien hevde seg i en ny skjermklasse, som lenge har vært dominert av ulike LCD- og QLED-modeller.

Ryktene sier at LG har en 83″ 4K OLED-modell på vei i 2021. Her ser vi for ordens skyld den nåværende toppmodellen med 8K-oppløsning. (Foto: LG)

Den nye skjermstørrelsen kommer som følge av at LG har åpnet en ny OLED-fabrikk i Kina (Guangzhou), med kapasitet for flere skjermvarianter og høyere produksjonsvolum. Det gjør trolig også at vi kan vente oss billigere OLED-skjermer i 2021, skriver AVCesar. Det spekuleres blant annet i om LG vil slippe en ny budsjett-OLED som ligger under dagens BX-modeller i pris.

Introduksjonen av 83″ OLED-TV er utvilsomt gode nyheter for de som ønsker seg den samme kontrastrike bildekvaliteten i et ordentlig stort format. Vi blir heller ikke overrasket om andre produsenter som Sony, Philips, Panasonic, B&O m.fl – som alle henter sine OLED-paneler fra LG Display – også vil ta i bruk den nye skjermstørrelsen på sine egne modeller: Det betyr i så fall et langt større utvalg av OLED-skjermer neste år. Og hvem vet, kanskje dette også kan bidra til å gjøre neste generasjons 77″ modeller litt billigere?

Vi forventer mer offisiell info fra LG under CES elektronikkmessen i Las Vegas i januar, så bare følg med!

Les også LGs flaggskip-TV er en 8K OLED på steroider! LG har tatt sin beste OLED-TV, blåst den opp til 88 tommer og kvesset oppløsningen til 8K. Resultatet er som man kan forvente, magisk!

 

Les videre
Exit mobile version