RiksTV starter forfra

Ny funksjon fra RiksTV lar deg starte direktesendte TV-programmer fra begynnelsen igjen.

Du kjenner garantert igjen situasjonen: Du kommer hjem fra jobb, skole eller trening, slenger deg ned på sofaen og skrur på TV-en, men favorittprogrammet har allerede begynt for lenge siden. Da er det ofte mer fristende å svitsje over til YouTube eller andre streamingtjenester hvor sendingen alltid starter fra begynnelsen.

Dette har RiksTV villet gjøre noe med, og i dag lanserte de en utvidelse av sin app for iPad hvor man kan gjøre nettopp dette.

TV over internett

Teknisk sett dreier det seg om en assosiert IP streaming-kanal, hvor kundens smartboks og iPad er koblet opp mot hverandre over internett. Når man velger å starte et program forfra ved å taste start-forfra knappen på sin iPad, instruerer iPaden Smartboksen til å tune til starten av programmet. Boksen bytter da over fra direktesendt TV via bakkenettet, og over til en internett-streaming kanal.

Ettersom det her er snakk om en IP-streaming-kanal ligger det i kortene at Smartboksen må være koblet til internett. Man behøver også en iPad til å fjernstyre funksjonene (en beta-versjon av appen for Android er også tilgjengelig).

22 kanaler til å begynne med
RiksTV har gjort en avtale med en rekke av kringkasterne i deres hovedprodukt RiksPakken, som lar deg skru på TV-en, og «spole» opptil to timer tilbake for å få med deg det du har gått glipp av. Tjenesten er fritt tilgjengelig på de kanalene RiksTV har avtale med, uansett hvilket program som sendes.

– Foreløpig har vi fått til dette med 22 av kanalene vi distribuerer. NRK-kanalene, TV 2-kanalene, TVNorge-kanalene og en rekke av de andre. Fortsatt gjenstår MTG-kanalene og noen til, men vi håper disse skal være på plass om ikke alt for lenge, sier RiksTVs informasjonssjef, Jens-Petter Gjelseth.

– Hva skal til for å kunne gjøre dette?
– Du må, som abonnent av hovedproduktet RiksPakken ha en SMART-mottaker med internettforbindelse og i tillegg ha lastet ned og logget inn på RiksTV-appen. Dette er enkelt, sier Gjelseth.

Gjelseth presiserer også at man med RiksTV-appen har flere muligheter enn den 2 timer lange buffer-funksjonen som nå er lansert.


– Har du lastet ned RiksTV-appen har du også flere andre muligheter som gir deg oversikt og kontroll over TV-hverdagen. Du kan finne de programmene du vil se gjennom oppsatte kategorier, film, sport etc. Du kan programmere opptak fra mobil og nettbrett hvor du enn måtte befinne deg.
– Du kan bli minnet om når favorittprogrammene dine starter – og ta opp programmene du ønsker fra hvor du vil med fjernstyrte opptak. I tillegg kan du legge fra deg fjernkontrollen og styre TV-en fra iPad eller iPhone – skifte kanal – pause – spole – og justere volum.
– Og sist men ikke minst: Finn og lei film – direkte fra appen, sier Jens-Petter Gjelseth.

«Start forfra» funksjonen er tilgjengelig for RiksTV-abonnenter fra og med i dag.

Les videre
Exit mobile version