Potente plasmaer fra Samsung

Samsungs nye plasmaer for 2013 ser ut til å bli et spennende valg for bildepetimeterne.

Samsung fokuserer i år som tidligere år, aller mest på design og linjelekre LED-TVer. Men heldigvis skjer det litt på plasmafronten også.

Mange entusiaster foretrekker fortsatt bildekvaliteten fra en god plasmaskjerm, som er i stand til å gi rikere fargegjengivelse og dypere svartnivå enn en typisk LCD-skjerm. De nye Samsung-plasmaene kan derfor være et spennende «pose og sekk» alternativ med både flott design og høy ytelse.

Plasmaserien PDP 8500 er utstyrt med akkurat de samme smartfinessene som LED-seriene fra Samsung, inkludert kraftige Quad Core prosessorer og oppdaterte smart-tjenester. Designmessig er de identiske med Samsungs nye F8500 serie LED. Her er det imidlertid kun bildet som skal være blikkfang, derfor har plasmamodellene en mer diskré, mørk grå utførelse.

En plasma vil aldri kunne bli like energieffektiv som en LED-skjerm. Samsung har derfor fokusert mer på å skvise mest mulig lysstyrke ut av plasmapanelene sine. Resultatet skal være mer enn fordoblet lysstyrke sammenlignet med fjorårets modeller. Og mut fra det vi fikk se på Samsungs utstilling i Monaco, er det ingen tvil om at lysstyrken er imponerende.

Samsung-plasmaene på henholdsvis 51″ og 64″ ga mer enn tilstrekkelig lysstyrke i den allerede kraftig opplyste messehallen. I tillegg virker det nye kontrastfilteret foran skjermen meget effektivt når det gjelder å redusere refleksjoner og lysinnslipp. Svartnivået var det vanskeligere å bedømme i den lyse salen, men også dette så lovende ut. Vi ser derfor frem til å sette de nye Samsungs-modellene opp mot konkurrent Panasonics kommende plasmaer for 2013!

 

Les videre
Exit mobile version