nyhet

Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Philips og Bowers & Wilkins starter "samarbeid for en bedre TV-opplevelse".

(Foto: Produsenten)

Utviklingen i TV-markedet står aldri stille, og hvert år lanseres det nye avanserte TV-modeller med smarte nye finesser, banebrytende bildekvalitet og ikke minst – superslank design. Ulempen med en slik nett og kompakt formfaktor er at det gir begrenset pusterom for skikkelige høyttalere! Derfor er en ekstern lydplanke er som regel veien å gå, dersom du vil ha lyd som matcher det flotte bildet.

Noen produsenter har tatt konsekvensen av dette  – Sony har for eksempel gjort hele OLED-panelet om til en høyttaler på sine modeller, mens andre (Panasonic, LG og Bang & Olufsen for å nevne noen) bygger høyttalerne inn i sokkelen.

Philips 65OLED873 har nydelig bilde, men ikke spesielt påkostet lyd. (Foto: Philips)

Philips og B&W samarbeider

Nå vil også Philips melde seg på i kampen for bedre TV-lyd. Til det har de fått hjelp av ingen ringere enn Bowers & Wilkins – en av verdens fremste høyttalerprodusenter. De to selskapene har inngått ett flerårig eksklusivt partnerskap om «utvikling av TV-apparater med overlegen lydkvalitet. »

Nøyaktig hvilke frukter dette samarbeidet vil bære frem er ennå for tidlig å si: Philips holder inntil videre kortene tett til brystet, men det ligger i kortene at vi får se en ny TV med et ekstra saftig lydsystem. Ssannsynligvis av det mer seriøse slaget, siden vi har med B&W å gjøre.

Som en kommentar til det nye partnerskapet sa Martijn Smelt, markedssjef for TP Vision i Europa: «Altfor lenge har vi i denne bransjen latt lydkvaliteten være den svakeste delen av TV-ytelsen. Denne utfordringen har blitt forsterket av den fremragende kvaliteten i våre OLED-apparater. Derfor er jeg veldig fornøyd med at vi har klart å opprette partnerskap med verdens beste lydselskap, Bowers & Wilkins, for å sikre at våre fremste Philips TV-er vil ha en lyd som gir en unik, førsteklasses opplevelse.»

Richard Campbell, salgssjef for Bowers and Wilkins, sa: «Vårt nye partnerskap med TP Vision gir oss en fantastisk mulighet til å omdefinere parameterne for lydkvalitet og ytelse i et TV-apparat. De ypperlige nye Philips TV-ene vil presentere vår velkjente lydkvalitet til et nytt forbrukerpublikum som vil kunne glede seg over direkte tilgang til den utrolige opplevelsen som bare vi kan gi: Lyd fra Bowers & Wilkins.»

Vi vil få første glimt av Philips/B&W partnerskapet på IFA-messen i Berlin senere i år.

Les videre
Exit mobile version