Nyhet

OLED-TV fra Samsung i 2022?

Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

QD OLED teknologi fra Samsung Display. (Foto: Produsenten)

Samsung har lenge satset bredt på LCD-TV med QLED-teknologi (kvanteprikker) på sine beste TV-modeller. Dette i motsetning til konkurrenten LG som har satset tungt på sin egen OLED-teknologi. Til neste år kan det imidlertid hende vi får se OLED-TV-er fra Samsung igjen!

Les også Samsungs nye ”OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-toppmodell har fått en real oppgradering i år: Det nye MiniLED-baklyset skaper en formidabel kontrast!

OLED-TV fra Samsung?

Søsterselskapet Samsung Display, som utvikler skjermteknologier, har nemlig utviklet en ny generasjon OLED-skjermer under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Dette er en topp moderne OLED-teknikk som det forventes at Samsungs TV-divisjon tar i bruk på sine high-end modeller.

Ikke nok med det: enkelte kilder hevder også at Samsung vil satse enda bredere på OLED-TV neste år. For å gjøre dette, vil de angivelig hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere enn LG Display. Selveste erkerivalen, altså!

I følge nettstedet The Elec vil Samsungs premium modellsortiment for 2022 (tentativt) bestå av tre millioner Neo QLED TV-er med MiniLED-baklys, og to millioner OLED-TVer. I følge rapporten vil imidlertid bare 500.000 av disse være den nye QD-OLED varianten. Resterende 1,5 millioner skal angivelig være av typen W-OLED som produseres av LG Display.

Reportasjen forteller også at Samsung vil kjøpe et større antall LCD-paneler fra LG neste år, da Samsung Display går vekk fra å produsere LCD på egne fabrikker..

Hvis ryktene viser seg å stemme, kan det bety at vi får se tre typer premium-TV fra Samsung neste år: Neo QLED med MiniLED-baklys, QD-OLED og ”vanlig” OLED i hver sine ulike skjermstørrelser og prisklasser. Det vil i så fall bety et dramatisk større utvalg av OLED-skjermer på markedet. I tillegg skal vi ikke glemme MicroLED, som fortsatt er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end klassen.

Les også Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Samsung lanserer sine nye TV-modeller for 2022 på CES-messen i Las Vegas, som etter planen går av stabelen den 4. Januar. Da får vi se om det er hold i ryktene!

Kilde: The Elec, HDTVtest

 

Les videre
Exit mobile version