OLED-TV fra Panasonic

Panasonics neste toppmodell blir trolig en TV med OLED-teknikk.

Under sin årlige minimesse Panasonic Convention som gikk av stabelen i Frankfurt denne uken, viste den japanske produsenten frem sin nye TV-lineup for 2015. Her sto LED-LCD tver med 4K oppløsning for en dominerende del av sortimentet.

Noen direkte arvtager til dagens toppmodell, den kritikerroste AX900-serien, ble imidlertid ikke lansert. Derimot viste Panasonic frem en ny 65″ OLED med 4K oppløsning (3840 x 2160). Bildekvaliteten var virkelig i en klasse for seg, med fascinerende naturtro farger og sterk kontrast.

TV-en er foreløpig bare en prototype, men representantene på Panasonic-standen virket nokså samstemte i at den også vil lanseres i ferdig versjon – kanskje allerede til høsten. Derfor er det fristende å spekulere i om dette blir Panasonics neste toppmodell, og en direkte etterfølger til referansemodeller som AX900 (Direct LED) og ZT60 (plasma).

Det er foreløpig uklart om Panasonic har produsert OLED-bildepanelet selv, eller om de har lånt teknologi fra LG Display, slik de gjør på mange av sine LED-skjermer. Uansett vil en TV som kombinerer OLED-teknikk med Panasonics avanserte bildebehandling og gode kalibreringsmuligheter, utvilsomt ha potensial til å bli den nye kongen på bildehaugen.

Ikke før til høsten – tidligst
Om Panasonic-prototypen skulle bli til virkelighet, vil den neppe lanseres før på høstens IFA-messe i Berlin. Det er også for tidlig å si noe om hva den vil koste. I mellomtiden ser vi frem til å ta en nærmere kikk på deres mer ordinære, rimeligere TV-er med LED LCD teknikk.

Les videre
Exit mobile version