LG presenterer papirtynn OLED-TV

Den bøyelige Wallpaper TV er under 1 millimeter tykt, og kan festes direkte på veggen.

At LG satser tungt på OLED-tv er ingen hemmelighet. Det kommende modellsortimentet for 2015 formelig strutter av de flate og fargerike skjermene, som er basert på organiske lysdioder. Men det er bare begynnelsen, skal vi tro LG. I fremtiden får vi TV-skjermer som er så tynne og bøyelige at man nærmest kan tapetsere dem på veggen.

LG sitt datterselskap LG Display arrangerte nylig en presseevent i Korea, hvor de demonstrerte den såkalte Wallpaper TV – en nesten papirtynn og bøyelig 55″ OLED-TV. Skjermen under enn millimeter tykk (0,97 mm), veier 1,9 kilo og kan festes på veggen med magneter.

LG-prototypen monteres ved hjelp av magneter, og er så tynn at den i praksis går i ett med veggen.

Produktet er fortsatt i prototypefasen, og det er foreløpig usikkert når de papirtynne skjermene blir klare for butikk, sies det ikke noe om. Det er en ting å lage en papirtynn TV – noe annet er å få den til å fungere i mange år, til all slags bruk og ikke minst, til en brukbar pris. I tillegg må man regne med separat elektronikk for tilkobling av eksternt utstyr, TV-mottakere og høyttalere. Dette stuntet handler nok vel så mye om å skape blest for LGs kommende 2015-modeller med OLED og 4K. I følge Elkjøp sine hjemmesider ventes disse i butikk i begynnelsen av september.

I tillegg til å vise den supertynne 55-tommeren, meldte LG Display også at de jobber med å utvikle et 99 tommer stort OLED-panel.

Se demonstrationen hos LG Display her:

Les videre
Exit mobile version