Japan starter Ultra HD 4K prøvekringkasting

Verdens første testkringkasting med superoppløsning via satellitt.

Et konsortium med japanske produsenter, kringkastere og kommunikasjonsbyråer lanserer verdens første testkringkasting av 4K-innhold via satellitt til husholdninger. 4K Ultra HD har med sine 3840 x 2160 piksler fire ganger oppløsningen til 1080p Full HD.

Sky Perfect JSAT Corporation vil kringkaste 4K-innhold på sin Channel 4K seks timer om dagen, og prøvetjenesten er gratis for japanske husholdninger. Det vil si, de som er heldige å få tak i en kompatibel TV-mottaker. Det er nemlig ikke forventet at andre enn elektronikkforhandlere og enkelte andre utvalgte steder vil få tak på det nødvendige utstyret.

Sky Perfect JSAT har planer om å lansere en betalingstjeneste med kringkastet TV-innhold i 4K-oppløsning allerede neste vår.

Det kan se ut til at vi nå sakte, men sikkert vil få 4K-innhold å vise frem på våre flotte, dyre, ultramoderne 4K-TV-er. Netflix har allerede startet så smått, med hele tredje sesong av House of Cards i 4K. Også utvalgte kamper i fotball-VM i sommer vil bli spilt inn i 4K Ultra HD, som et ledd i produksjonen av den offisielle VM-filmen.

Kilde: What HiFi

Les videre
Exit mobile version