Nyhet

IFA 2023: TCL viser verdens største Mini LED-TV

Først 98" og nå 115"... hvor skal dette ende?

-Könnten Sie zur Seite treten, bitte? Could you stand aside, please? Det var mange som stoppet opp da vi skulle knipse bilder av den gedigne 115" TV-en på IFA-messen, men Sebastian Skarp fra TCL tok det hele med et smil. Det er lett å bli oppslukt av bildet fra denne sværingen. (Foto: Audun Hage)

TCL har hatt stor suksess med sin 98″ TV-skjermer, men nå som det er tid for messe igjen, gjelder det naturligvis å toppe det hele med noe nytt. Og den kinesiske produsenten nøyer seg ikke med å runde opp til 100 tommer, men kliner like gjerne til med saftige 115″!

«-Med utrettelig dedikasjon og kontinuerlig innovasjon er vi begeistret for å komme tilbake til IFA igjen med våre nyeste skjermteknologier, og tilrettelegge for et mer bærekraftig og tilkoblet fellesskap,» sier Jun Zhao, administrerende direktør i TCL CSOT i en pressemelding.

Apropos bærekraftig, så lønner det seg nok å være minst to mann når denne kolossen skal bæres i hus. Se videoen fra IFA-messen under:

115″ QD Mini-LED TV

Dette er angivelig verdens første 115″ Mini LED TV.  Den går under navnet 115X11G hjemme i Kina, men vil antageligvis hete 115X955 om den kommer til Europa og Norden. TCL har allerede bekreftet en 85″ og 98″ modell i X955-serien, som har temmelig hårete spesifikasjoner.

Denne nye flaggskipmodellen bruker et LCD-basert bildepanel med Quantum Dot Pro fargefilter, 4K-oppløsning og MiniLED-baklys med lokal dimming. 115-tommeren skal være kapabel for 5000 nits lysstyrke, og har mer enn 20.000 dimming-soner.

Den kolossale skjermen kan også skilte med et bredt fargespekter i kinokvalitet (opptil 99% av DCI fargerommet). LCD-panelet bruker HVA-teknologi som sikrer en bredere innsynsvinkel, som sammen med Mini LED-baklyset oppnår et kontrastforhold på 7000:1.

I følge TCL er skjermen ikke bare ideell for hjemmekino, men også det ultimate valget for spillere. TV-en støtter opptil 144Hz oppdateringsfrekvens, noe som gir en uavbrutt spillopplevelse i fartsfylte spill som skytespill, action og racing.

TCL 115X11G. (Foto: TCL CSOT)

Det å gå 98″ til 115″ er slett ingen spøk: For at skjermen skal henge sammen, stå oppreist og holde seg noenlunde flat, krever det en vesentlig mer solid konstruksjon. Dette gjør naturligvis at TV-en blir en god del tyngre å håndtere – rundt 93 kilo i dette tilfellet.

Likevel virker det som TCL mener alvor med å bringe denne sværingen på 2,5 x 1,4 meter(uten eske!) hjem til folk, om ikke i de tusen hjem, så i hvert fall til noen av entusiastene der ute.

Her ser du forskjellen mellom 98″ og 115″. (Illustrasjon: displaywars.com)
Her ser du spesifikasjonene på TCL 115″ (Foto: Audun Hage)

Det finnes også mindre alternativer

Heldigvis behøver ikke TV-en være kjempestor for å levere bra bildekvalitet. TCL viser skjermer fra 98″ og helt ned i 50 tommer i C805-serien med MiniLED-teknologi her på IFA-messen. Sebastian Skarp, Retail Marketing Manager hos TCL har stor tro på denne serien, som kommer til å selges under navnet MQLED80 hos Elkjøp i Norden.

Les også TCL lanserer tre nye 98-tommere Flaggskipmodellen X955 har mer enn 5000 dimming-soner, og kan levere opptil 5000 nits lysstyrke.
Les videre
Exit mobile version