Flat OLED-TV fra LG

LG følger opp sine buede OLED-skjermer med en flat versjon som er lettere å veggmontere.

Helt på tampen av fjoråret kunne vi endelig teste en vaskeekte OLED-TV for første gang. Og det manglet ikke på superlativer da LG 55EA980W gjestet testbenken vår:

Hele Lyd & Bilde-redaksjonen var, og er fortsatt enige om at dette er den heftigste TV-en vi har sett hittil!

Likevel hadde vi noen ankepunkter: :Bueformen gjør det vanskelig å veggmontere TV-en, og den gjennomsiktige, fastmonterte plastsokkelen med sine innebygde høyttalere imponerte heller ikke testpanelet. Etter vår menning fortjener en TV i denne pris- og kvalitetsklassen et fullblods separat lydanlegg.

Nå kan det virke som LG har hørt både våre og andres tilbakemeldinger. I hvert fall lanserer de en helt flat versjon av OLED-skjermen, helt uten innebygde høyttalere.

Det dreier seg i utgangspunktet om den tidligere lanserte 55EA880W «Gallery OLED» med klassisk utseende maleriramme full av høyttalere. LG har bestemt seg for å tilby selve TV-delen separat som frittstående monitor under modellnavnet 55EA880V.

Det betyr at de som ønsker seg en flat og vegghengt OLED de kan bruke med sitt eksisterende lydanlegg nå har fått et bedre alternativ. 55EA880W er tilgjengelig nå til en veiledende pris omkring 70.000 kroner, men dersom prisbildet utvikler seg i samme retning som 55EA980W, kan det dreie seg om et riktig så interessant kjøp for de aller ivrigste lyd- og bildeentusiastene.

Les videre
Exit mobile version