Enda mer kontrast med HDR10+

Samsung og Panasonic samarbeider med filmbransjen om den nye videostandarden HDR10+.

(Foto: Produsenten)

Samsung og Panasonic samarbeider om en ny, oppdatert HDR-standard kalt HDR10+ . Den skal oppnå de samme tekniske fordelene som det konkurrerende formatet Dolby Vision. Nå har de også fått med viktige innholdsleverandører som Warner og 20th Century Fox med i alliansen. Det nye formatet har også fått sin egen offisielle logo. Dermed er «formatkrigen» i gang for alvor!

HDR10+: Forbedret HDR-standard

HDR (High Dynamic Range) er en av de hotteste trendene på TV-fronten for tiden. Det nye videoformatet gir en markant forbedring i kontrast, lysstyrke og fargedybde. Nesten alt av dagens HDR-innhold er kodet i den åpne HDR10 standarden. Utvalgte titler er også tilgjengelig i det konkurrerende Dolby Vision formatet, som har en del tekniske fordeler – deriblant dynamiske metadata, som tillater en større variasjon i kontrastforhold fra scene til scene enn HDR10.

Dolby Vision krever at både TV-produsenter og innholdsleverandører bruker Dolbys egne hardware og softwareløsninger, i tillegg til å betale lisenskostnader. Nettopp derfor er det ikke alle TV-produsenter som har vært like ivrige på å støtte dem. Mens LG og Sony har trykket Dolby til sitt bryst, har konkurrenter som Samsung og Panasonic gått sammen om et alternativt format: HDR10+.

(Foto: Produsenten)

HDR10+

Den nye HDR10+ plattformen skal etter planen rulles ut I løpet av 2018 og vil bli å se på både TV-skjermer, UHD Blu-ray spillere og fremtidige UHD Blu-ray filmtitler. Amazon har også kunngjort at de vil gjøre alle sine HDR-titler (deriblant The Grand Tour) tilgjengelig I HDR10+ format.

Lyd & Bilde deltar på CES-messen i Las Vegas neste uke, hvor det forventes at en rekke TV-produsenter deriblant Samsung og Panasonic vil demonstrere TV-er med HDR10+ format. Følg med oss!

 

Les videre
Exit mobile version