Roboter i alle land – foren dere!

Standford-forskere jobber for å gi alle verdens roboter en felles databevissthet.

Vi har gjennom årtier blitt lovet at selvstendige, halvintelligente roboter er like rundt hjørnet. Og at de i en nær fremtid vil gjøre vårt liv lettere. Problemet er bare at verken robotstøvsugeren, den selvkjørende gressklipperen eller droneflyet har spesielt mye mellom sine virtuelle ører.

Men hvis man nå slår de bittesmå prosessorene og de mange sensorene i alle verdens roboter sammen i én stor superdatamaskin, så har man – kanskje – noe, som begynner å ligne maskinell intelligens.

Det lyder som science fiction, og det er meget vanskelig å ikke tenke på Skynet fra Terminator-filmene. Men det er ikke desto mindre på vei til å bli virkelighet, takket være et team forskere på Standford University. Prosjektet, som har fått navnet RoboBrain, har fått støtte av National Science Foundation i USA, kontoret for sjøfartsforskning i USA, Google, Microsoft og Qualcomm.

Ideen er å skape en nettskytjeneste som roboter kan koble seg til. Her kan maskinene hente informasjon og få hjelp av den sentrale kunstige intelligensen til å håndtere utfordringene i den virkelige verden.

Ved å hente data fra hele verden håper forskerne å skape et system, som kan demonstrere en primitiv sans for forståelse for sine omgivelser.

Hvis RoboBrain blir en realitet, og alle roboter i verden sammen får en felles bevissthet, vil det ikke lenger være på grunn av dumhet, når din robotstøvsuger krasjer inn i deg. Det vil tvert imot være på tide å ta beina på nakken!

Kilde: Wired

Les videre
Exit mobile version