Project Tango blir til virkelighet

Motorola demonstrerer Googles Augmented Reality på kommende mobil.

(Foto: Produsenten)

Google har i løpet av det siste året snakket mye om sitt prosjekt med å utvikle Augmented Reality, hvor fysiske omgivelser blandes med data-generert grafikk. På Lenovos Tech World-konferanse i San Francisco kunne den kinesiske elektronikkgiganten, som eier Motorola og også produserer de kjente ThinkPad laptopene, avsløre at de blir de første til å lansere en mobil som bruker teknologien. Men hvordan fungerer Project Tangos teknologi? Her er en demonstrasjon fra Google I/O-konferansen i mai:

Sensorene i mobiltelefonen kan spore hvordan du beveger deg i tre dimensjoner. Den kan hele tiden måle avstanden til objekter og dermed finne ut hvordan miljøet rundt deg ser ut, samt lage en visuell representasjon av det.

Foto: Lenovo
Et praktisk eksempel er innredning av et rom. Avstandsmåleren i telefonen kan måle deg i tre dimensjoner, som betyr at du ikke trenger klatre med stige og tommestokk i hånda.
Foto: Lenovo

Dette ble demonstrert live på scenen for å vise hvordan man kan se om en gjenstand ville passet inn i hjemmet.

Foto: Lenovo

På pressekonferansen viste boligvarehuset Lowe fram en app som kan vise kunder hvordan møbler ville se ut i deres hjem.

Foto: Lenovo

Noe man også demonstrerte ved å først legge et tregulv og deretter møblere det.

Foto: Lenovo

Teknologien kan også brukes til læring.

Et eksempel på dette er en app som er utviklet av American Museuem of Natural History som viser tredimensjonale dinosaurer i naturlig størrelse. Appen gjør det også mulig å plassere dem i dine omgivelser.

Foto: Lenovo

Selvfølgelig kan teknologien også brukes til spill. Her demonstrerte Google hvordan man kan plassere dominobrikker i sitt eget hjem og få dem til å falle. Raskere enn i virkeligheten og uten behov for opprydning etterpå.

Foto: Lenovo

Les mer på Googles sider om Tango.

Her kan du lese mer om Motorolas mobil PHAB2 Pro med Tango.

Les videre
Exit mobile version