Kinesiske fanger tvunget til å spille World of Warcraft

Straffangene i arbeidsleiren Jixi jobbet lange og harde dager i kullbruddet. Om natten samlet de gull i rollespillet World of Warcraft.

Vaktene i fengselet fant nemlig ut at de kunne tjene ekstra penger på å la fangene spille til seg gull og andre verdigjenstander i det populære online-rollespillet og deretter selge disse videre til ivrige spillentusiaster verden over.

Omsetting av virtuelle penger har vokst til å bli en milliardindustri. I World of Warcraft bruker man spillpenger til å kjøpe seg fordeler som våpen og rustninger som gjør deg sterkere i møte med motstanderne. Å spille til seg penger er tidkrevende,  og mange spillentusiaster er derfor villig til å betale ekte penger for de virtuelle verdiene.

I Jixi-leiren ble i alt 300 fanger satt til å være ”spillarbeidere” med 12-timers skift, og ble straffet om ikke inntjeningsmålene ble nådd. Straffarbeidet skaffet angivelig fengselsvaktene opptil 5.000 NOK i inntekter hver dag. En kinesisk fabrikkarbeider tjener til sammenligning rundt 1000 kroner i måneden.

Kilde: The Guardian

 

Les videre
Exit mobile version