Nyhet

Kina eksperimenterer med 3D-printing for sin månebase

Kina skal plassere en robot på månen som skal prøve å produsere byggematerialer på stedet ved hjelp av 3D-printerteknologi.

Kina har et ambisiøst romprogram og sikter på å lande astronauter på månen i 2030. De gjorde sin første ubemannede månelanding i 2013, og i 2020 brakte Chang’e 5 tilbake mineral- og jordprøver fra måneoverflaten. Planen er å bruke eksisterende materialer til å konstruere bygninger.

If we wish to stay on the moon for a long time, we need to set up stations by using the moon’s own materials, sa Wu Weiren vid China National Space Administration till mediet China Daily.

I de kommende oppdragene vil Chang’e 6, 7 og 8 fortsette utforskningen av månen, og den siste vil søke etter gjenbrukbare materialer på månen. De vil også teste om det er mulig å bruke 3D-printere der.

Chang’e 8 vil ha med seg en robot som vil prøve å lage «teglstein» av eksisterende materialer på månen. Dette ifølge en ekspert fra Chinese Academy of Engineering.

Illustration: Leo Delauncey / Mailonline

Kappløpet om å returnere til månen er virkelig i gang. NASA kunngjorde nylig navnene på astronautene som for første gang på et tiår skal runde månen. Artemis II-oppdraget er planlagt sent i 2024.

(Hovedbildet er fra European Space Agency)

Les videre
Exit mobile version