I Kina har de 3D-printet et helt leilighetskompleks

Et kinesisk firma har ved hjelp av en overdimensjonert 3D-printer bygget et hus på fem etasjer samt en villa på 1.100 kvadratmeter!

3D-print kan brukes til mange ting. Vi har tidligere skrevet om 3D-printede ører med superhørsel, og her er en historie om en mann fra Minnesota, som har 3D-printet et lite slott som står i hagen hans!

Men nå beviser et kinesisk firma ved navn WinSun, at 3D-print har kommet så langt at teknologien også kan brukes i den virkelige verden til for eksempel å  bygge villaer eller etasje-eiendommer med mange leiligheter.

På en utstilling i Suzhou Industrial Park fremviser firmaet eksempler på begge deler. Både villaen og etasje-eiendommen er bygd av store elementer, som WinSun printer av et materiale som består av både sement og av industriavfall. Selve 3D-printeren er 6,6 meter høy, 10 meter bred og 40 meter lang.

Grunnlaget for de 3D-printede husene er tekniske illustrasjoner utarbeidet i CAD-programvare, og det er dermed i prinsippet ingen grenser for hva man kan bygge ved hjelp av 3D-teknologien. Med tiden håper selskapet derfor også på å kunne 3D-printe i mye større skala og for eksempel bygge skyskrapere eller broer på denne måten.

Les videre
Exit mobile version