Hackere kan overta flyenes kommunikasjon

Sikkerhetseksperter demonstrerer hvordan man som passasjer kan hacke seg inn i ruteflyets satellitt-kommunikasjonsutstyr.

“Vær vennlig å slå av alt elektronisk utstyr under start og landing”. Etter man endelig hadde lyktes å overbevise flyselskapene om at risikoen for at en mobiltelefon kunne sette flyets styring ut av drift var tatt rett ut av luften, viser det seg at elektronikken i kabinen faktisk kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Hvis en av passasjerene er en erfaren hacker med onde hensikter.

På sikkerhets- og hackerkonferensen Black Hat i Las Vegas vil sikkerhetskonsulent Ruben Santamarta fra IOActive demonstrere hvordan han kan få adgang til satellittkommunikasjonsutstyret i et rutefly ved å utnytte en sikkerhetsbrist i det trådløse nettverket i kabinen. Demonstrasjonen, som finner sted torsdag, ventes å bli en av hovedattraksjonene på årets konferanse.

32 år gamle Ruben Santamarta forklarer at sikkerheten i flyenes kommunikasjonsutstyr er åpen som en ladeport – og at hans mål er å skape så mye oppmerksomhet rundt problemet, at produsentene retter opp i feilene.

Han fant sikkerhetshullene ved å lese seg gjennom firmwarekoden på typiske kommunikasjonsanlegg til fly. Feilen omfatter utstyr fremstilt av produsentene Cobham Plc., Harris Corp, EchoStar, Iridium og Japan Radio Co. Ltd.

Kilde: Reuters

Ruben Santamarta fra IOActive. Fotos: Andrea Comas / Reuters.
Les videre
Exit mobile version