Brukte 10 år på å lage kopi av Alien-romdrakt

Adam Savage setter sin ære - og tusener av arbeidstimer - i å gjøre en entré på Comic Con-messen, som går alle andre en høy nerdegang.

Comic Con er et mekka for film- og tegneserienerder. Og Adam Savage er den ukronede kongen av Nerdeland. Ikke bare har han via sitt program “Mythbusters” fått millioner av seere til å interessere seg for vitenskap. Han elsker også en og annen cosplay – altså å kle seg ut som sine yndlingsfigurer. Adam Savage setter en ære i å gjøre seg selv til sentrum for alles oppmerksomhet med sine forkledninger – samtidig som han er fullkommen inkognito bak masken og drakten.

På dette års Comic Con i San Diego troppet Savage opp i en eksakt kopi av romdrakten fra Ridley Scotts science fiction-klassisker Alien. Det har tatt ham 10 år og tusener av timer å lage drakten hjemme i verkstedet. Men så er den også helt perfekt. De metalliske fargene på drakten er bygget opp av ti lag transparent farge, og stoffet er blant annet vasket i kaffe for å få den rette, grumsete fargen.

En alien, som på samme måte som i filmen hadde satt seg fast på hjelmen, sørget for at ingen gjenkjente Adam Savge i forkledningen.

Å gå omkring i en varm messehall, iført en tykk og tung, lufttett drakt, er en meget varm affære. Adam Savage hadde av samme grunn iført seg en kjølevest med iskrystaller i lommene for å holde kroppstemperaturen i sjakk. “Vesten kan normalt klare en time i et jernstøperi, men isen var smeltet efter fem minutter,” forteller Adam Savage. Han gjennomførte likevel sin 30 minutters promenade på messegulvet, inklusive masser av fotografier, uten å besvime som følge av heteslag. Noe som flere ganger skjedde for skuespillerne unnder opptakene til “Alien”.

Kilde: Yahoo! TV

Les videre
Exit mobile version