App Store passerer 25 milliarder

Denne helgen passerte Apples App Store 25 milliarder nedlastinger. Det er en formidabel økning, for et drøyt år siden var tallet 10 milliarder.

App Store er en del større enn Android Market, og brukere har lastet ned 25 milliarder apper, siden oppstarten av App Store i 2008.

I forrige uke talte et banner på apple.com ned til 25 milliarder nedlastinger, og i helgen passerte man det magiske tallet. Brukeren som lasted ned app nummer 25 milliarder, får et gavekort fra Appe på 10.000 dollar.

Siden starten har antallet apper (små programmer som brukes på iPhone, iPod og iPad) vokst fra 800 til over 550.000, noe som gjør Apples App Store til en av de største nettbutikkene for programvare, og den desiderst største for apps.

Mange apps er gratis, noe med reklame i, men betaler man for fullversjonen, forsvinner reklamen.

De fleste apps koster mellom 7 og 21 kroner, noe  er litt dyrere, men apps som er basert på programvare for produktivitet – bilderedigering, kontorapplikasjoner, navigason o.l. – kan koste fra en femtilapp til det tidobbelte.

Alle som har litt kunnskaper kan utvilke apper for App Store, farsotten Wordfeud (avanserte Scrabble-variant), er en av mange som er utviklet av en nordmann.

 

Les videre
Exit mobile version