3D-printer lager Michelin-mat

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

(Foto: Produsenten)

Michelinkokken Paco Perez har tatt i bruk 3D-printer på en av sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spania. Her blir det nå eksperimentert med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran av purert sjøpinnsvin sammen med kaviar og skummet gulrot forestiller et korallrev på havets bunn.

På restauranten La Enecota i Barcelona 3D-printes maten. Foto: BBC

Paco Perez’ 3D-printer er utstyrt med et batteri av stålbeholdere, som kan inneholde friske ingredienser. I dag printer han med sjøpinnsvin, men det kan også printes med potetmos eller smeltet sjokolade.

En 3D-printet gastronomisk historie om en korall på en sten på havbunnen. Foto: BBC

«Det er spennende å se hvordan teknologien kan bidra til gastronomien. Vår kreativitet formes av tilgjengelig teknologi,» sier Paco Perez til BBC.

Han nevner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, som i sin tid var nye oppfinnelser, men som i dag er naturlige kjøkkenredskaper. Og noen av de teknologiene som i dag flytter grenser, kan siden bli vanlige.

«Mikroovnen og blenderen var en gang teknologisk kjøkken-avantgarde. I dag er de overalt. Så hvorfor ikke også matprinteren?«, mener stjernekokken Paco Perez. Foto: BBC

Kilde: BBC

Les videre
Exit mobile version