Nyhet

Smart Home røykvarsler skal gjøre hjemmet tryggere

Scneider Electric lanserer en trådløs, intelligent røykvarsler som varsler deg på mobilen, i tillegg til et akustisk alarmsignal ved røyk- og varmeutvikling i rommet.

Wiser smokealarm TOP 989x556 1

Wiser smokealarm TOP 989x556 1

I fjor omkom 41 personer som følge av brann i norske hjem. En stor andel av disse kommer av brann som begynner ved komfyren (totalt 1.623 ulykker kom fra branntilløp ved komfyr). Små uhell som en stekeplate man har glemt å slå av, eller en pizza i ovnen etter en kveld på byen kan få fatale følger.

En stor andel av disse dødsbrannene kunne vært unngått, hvis en røykvarsler var installert i boligen. Ved å gjøre røykvarsleren enklere å bruke og øke muligheten for varsler til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gjøre sitt for å sørge for at nordmenn får installert røykalarmer i hjemmet, og dermed være med på å forebygge dødsbranner, det skriver selskapet i en pressemelding.

Virksomheten har nå lansert en Wiser-røykvarsler, som kan integreres med de andre produktene i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Når røykvarsleren kobles til Wiser-systemet, sikrer den en trådløs forbindelse mellom røykvarsler og gateway, slik at man blir varslet på både  mobilen og med en akustisk alarm, når det registreres røyk- eller varmeutvikling i hjemmet.

Røykvarsleren fra Schneider Electric fungerer om hverandre på både Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Røykvarsleren kan også jobbe sammen med andre enheter i Wisers økosystem. F.eks. ved å skru på alle lysene i boligen når det registreres røyk- eller varmeutvikling, for å sikre at du blir oppmerksom på den potensielle faren. I større boliger med flere etasjer kan man ordre at to eller flere Wiser-røykvarslere går av samtidig, slik at det er sikkert at alle hører alarmen.

Røykvarsleren trenger ikke en internettforbindelse for å fungere, så hvis det skulle skje at nettet er nede, vil alarmen fortsatt gå av. Og den vil likevel kunne kommunisere med andre Wiser- røykalarmer eller lyssystemer i hjemmet.

Pris og tilgjengelighet

Den smarte røykvarsleren blir snart tilgjengelig. Men i skrivende stund har vi ikke fått en veiledende pris av produsenten.

Les videre
Exit mobile version