Ecoloc øker holdbarheten til matvarene i kjøleskapet

Ved å drepe skadelige bakterier holder ingredienser og rester mye lenger.

Ecoloc øker holdbarheten til matvarene i kjøleskapet 2

De siste årene har det vært mye snakk om matsvinn. Både det faktum at butikker kaster fullt spiselig mat bare fordi holdbarhetsdatoen er overskredet, og alle matrestene vi kaster hjemme. Vi har sikkert alle sammen funnet et glemt glass bakerst i kjøleskapet med forrige ukes middag, som nå er blitt uspiselig. Svenske EcoLoc hevder å ha, om ikke en løsning, så i hvert fall en måte å redusere problemet på.

«Hver gang maten kommer i kontakt med sirkulerende luft, eller du tar på den med hendene, blir den forurenset, noe som setter i gang nedbrytningsprosessen», sier Johan Tingsborg i EcoLoc.

Selskapets løsning er en bakteriedrepende lampe som bruker det samme ultrafiolette lyset som sykehus bruker til å desinfisere hele rom. Teknologien kan oppnå nær 100 prosent desinfeksjon og er utviklet av PureFiz Technologies, som tidligere har brukt den til å rense vann.

 

Foto: EcoLoc

Vi ser at denne teknologien kan brukes i kjøleskap og faktisk forbedre deres kjernefunksjon. Men nå kan vi redusere matsvinnet raskere ved å implementere teknologien i et kjøkkenprodukt som kan brukes i kombinasjon med kjøleskapet», sier Rune Torbjörnsen, administrerende direktør i PureFize Technologies.

Produktet består av en lampe og et lokk som passer til IKEAs matbokser i 365-serien, slik at du slipper å kjøpe spesielle matbokser. Når du har fylt glasset, setter du på lokket og slår på lampen, som dreper alle forurensninger på tre minutter.

Pris og tilgjengelighet

EcoLoc fås som et startsett med UV-lampe og tre lokk til 1464 kr. Du kan også kjøpe en 3-pakning med lokk for 349 kr.

 

Les videre
Exit mobile version