Tori Amos til Norwegian Wood

Fredag 12.juni står selveste Tori Amos på scenen i Frognerbadet.

Konserten er en del av en eksklusiv rekke på kun fem stopp når Tori Amos legger ut på en kort soloturné i Europa.

Tori Amos har tidligere spilt i Frognerbadet i 2005, og i 2007 var hun tilbake med en pianorock og magi. Det kunne omtrent ikke passet bedre, at hun i år skal spille samme dag som legendariske Patti Smith fredag kveld i Frognerbadet.

Norwegian Wood om Tori Amos
”Amos slo for alvor igjennom på tidlig 90-tall med platen «Little Earthquakes», et album som i stor grad var bygget på ufiltrerte opplevelser fra en ofte konfliktfylt hverdag. Med pianoet i front ble hun kjapt lagt merke til med sitt egenartede uttrykk og sjelfulle sang. Mange har trukket linjer til Laura Nyro og en moderne Joni Mitchell. To hederlige referansepunkter, der.

Legenden sier at hun begynte å komponere sine egne låter allerede i en alder av fem år. Knappe femti år senere har den frittalende sangerinnen og komponisten solgt et titalls millioner plater og stått i bresjen for en hel bølge av singer/songwriters. Dette har også gitt henne åtte Grammy-nominasjoner.

Tori Amos har en rekke markante hits på merittlisten. Låter som «Silent All These Years», «A Sorta Fairytale», «Caught a Lite Sneeze» og «Crucify» er alle hjørnesteiner i en innholdsrik karriere.”

Vi vil også legge til ”Cornflake Girl”, ”Mohammad My Friend” og selvsagt ”Professional Widow”.

Artistene til årets Norwegian Wood.

I tillegg til sine egne sanger, er Amos også kjent for sine utradisjonelle valg av coverlåter. I løpet årenes løp har hun gjort suksess og vakt oppsikt med sine tolkninger av blant andre Nirvana, Rihanna og Slayer.

Hennes foreløpig siste plate, «Unrepentant Geraldines», tar Tori tilbake til utgangspunktet, hvor hun og pianoet igjen har senterplassering.

Til sommeren får du se Tori helt alene med pianoet på Norwegian Wood.

Dagspass for fredag på Norwegian Wood er allerede i salg og du finner dem HER.

Billetter til Norwegian Wood for øvrig finner du HER.

Les videre
Exit mobile version