Spotify for løping

Musikk som automatisk tilpasses ditt tempo.

Den andre nyheten fra Spotify er en unik løpefunksjon. Tidligere måtte man prøve å finne en spilleliste for løping og håpe at den funket til tempoet sitt, og at alle sangene hadde riktig energi.

Den nye løpefunksjonen ligger som et eget menyvalg og begynner med å måle hvo mange skritt per minutt du løper med. Siden plukkes sanger med riktig BPM (slag i minuttet) fra lister med fin treningsmusikk.

Men det holder ikke at en sang har riktig BPM for at den skal være bra å løpe til. Spotify har gjort omfattande undersøkelser av hva som gjør en viss låt bedre enn en annen å løpe til. Løperne har beskrevet hvordan de opplever at enkelte sanger «gir dem energi» eller «får dem til å føle seg sterkere» mens andre sanger har fått dem til å «miste energi». Med utgangspunkt i det har man kunnet skille bort sanger som tross riktig tempo ikke pirrer treningslysten.

Et problem er imidlertid at man ikke holder nøyaktig likt tempo hele tiden. En løsning er at neste sang som spiller har riktig tempo. Men man har gått lenger enn det. Spotify har bedt låtskrivere som Tiesto å ta frem musikk som fungerer i ulike tempo. Og det fungerer faktisk. Vi har prøvd flere av dem ved å øke og senke takten med 10 BPM, og det låter ikke merkelig i det hele tatt.

Man har også inngått samarbeid så du kan dra nytte av funksjonen selv om du vil bruke din vanlige treningsapp. Snart kommer funksjonen i Nike+ og senere i år i Runkeeper.

Spotify Running rulles ut fortløpende til iPhone i alla land fra og med nå.

https://www.youtube.com/watch?v=0fZBqV_yMq4

 

Les videre
Exit mobile version