Google Music og Movies nå i Norge

Vil ta opp kampen med Spotify, Wimp og iTunes.

Googles musikk- og filmtjeneste, som er en del av Google Play-butikken, lanseras nå også i Skandinavia.

Med en gratiskonto på Google Play Music kan man laste opp inntil 20 000 av sine egne låter (fra iTunes eller Windows Media Player-biblioteket, eller en mappe med musikfiler) og lytte til dem fra en nettleser eller Android/iOS mobiler og nettbrett. Man kan også markere låter man vil lytte til uten internetoppkobling.

Med abonnementet All Access får man tilgang til millioner av låter, og du kan lage din egen «radiostasjon» som spiller en miks basert på en låt eller artist. Du får også tilgang til anbefalte spillelister fra Googles egne musikleksperter. All Access har en gratis introduksjon første måned, deretter koster det 99 kroner i måneden (akkurat nå 79 kroner).

I filmbutikken Google Play Movies kan man leie eller kjøpe filmer som man siden kan se på i nettleser, nettbrett og mobil. Også her er det mulig å titte offline. Leiefilmer skal ligge på rundt 29-39 kroner stykket, mens det vil koste fra ca 79-139 kroner å kjøpe filmene. Leier man en film, har man en måned på å starte å se den, og 48 timer på å se ferdig en påbegynt film.

Filmtilbudet fungerer dermed ganske likt som vi kjenner det fra iTunes fungerar, mens musikkbutikken fungerer ganske annerledes. Her er det altså tilgangen til egen, opplastet musikk som er gratis, mens det koster penger å få tilgang til radiostasjoner. Filmbutikken er selvfølgelig ekstra interessant for dem som har skaffet seg en Google Chromecast for å kunne strømme innhold trådløst direkte til TV-en.

play.google.com

 

Les videre
Exit mobile version