Topplister

Topp 10 smarttelefoner akkurat nå

Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.

Mobilen er det viktigste elektronikkproduktet du har. De flest av oss bruker mange bruker mange timer på mobilen hver dag, og mobilenen virkelig alt-i-ett, den utfyller rollen som både kamera, musikkspiller, TV-skjerm, nettleser, E-bokleser, brevdue, kalender, notisblokk, spillkonsoll, telefon og mye, mye mer.

Med andre ord er det ikke likegyldig hvilken smarttelefon du har med deg i lomma. I Lyd & Bilde tester vi et stort antall mobiler hvert år – i alle prisklasser – og noen er desidert bedre enn andre.

Her har vi satt sammen en liste over de ti beste smarttelefonene fra de siste 12 månedene. Her finner du mobiler i alle prisklasser på listen – mange vil gjerne unngå å knuse sparegrisen for å kjøpe en telefon – men til felles har alle vår varmeste anbefaling.

Vi anbefaler at du klikker deg inn og leser hele testen, før du kjøper én av mobilene på listen. Men vi kan garantere at du gjør et godt valg uansett hvilken av dem du ender opp med.

[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion active_section=»1001″ collapsible_all=»true»][vc_tta_section title=»Dette må du tenke på når du kjøper ny mobil» tab_id=»1570451461790-49d90d96-f77f»][vc_column_text]

Batteriet: Måles i mAh (milli-Ampere-hours), som enkelt og greit bestemmer hvor lenge mobilen din har strøm. Jo flere mAh, jo bedre. Som minimum bør du ha 3000 mAh, men har du en større skjerm (rundt 6 tommer eller mer), bør tallet være enda høyere. Spesielt hvis skjermen også er veldig lyssterk.

Kamera: I dag kommer mange smarttelefoner med to eller flere objektiver, hvis du vil ta gode bilder med mobilen bør du se på ting som autofokus, vidvinkel og/eller ultravidvinkel, optisk zoom, optisk bildestabilisering, nattmodus osv. Samtidig kan du glemme alt om megapiksler, det har nesten ingen betydning for hvor gode bildene dine blir.

Lagring: Du må aldri tenke på å kjøpe en smarttelefon som kommer med 8 eller 16 intern lagring. Operativsystemet alene (typisk Android) tar såpass med plass at du ikke vil ha noe til overs, vi anbefaler minst 32 GB hvis du skal ha plass til noe annet. Mange smarttelefoner lar deg utvide den innebygde lagringen med et microSD-kort eller lignende, men vær oppmerksom på eksterne minnekort er en del saktere enn telefonens egen lagring.

Lading: Flere og flere smarttelefoner, spesielt i mellomklassen og selvfølgelig de fleste dyrere modeller, kommer med mulighet for hurtiglading og/eller trådløs lading. Når mobilen kan lades fra 0 til 50 prosent på en halv time eller mindre, kan man fint leve med at mobilen ikke holder strøm gjennom hele dagen.

Skjerm: Husk at en stor skjerm ikke automatisk betyr at det blir mer plass å jobbe med på apper. Oppløsningen er minst like viktig, og selv i dag kommer de billigste smarttelefonene med bare HD-oppløsning, mens dyrere mobilene normalt har 2K-skjermer eller bedre. Når oppløsningen er høyere, blir arbeidsområdet på skjermen en del større, og bildekvaliteten er selvfølgelig bedre og grafikken skarpere.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Denne listen vil bli oppdatert jevnlig etter hvert som vi tester ut nye produkter.

Les videre
Exit mobile version