Nyhet

Sony lanserer Xperia 10 III

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.

Den minste modellen i Sonys premium- og high-end-serie av smarttelefoner, Xperia 10, har i dag blitt lansert i en ny utgave som forhåpentligvis inngår færre kompromisser enn forgjengerne.

Hvor de siste Xperia 10-modellene kun har vært utstyrt med små batterier på 3000-3600 mAh, kommer den nye Sony Xperia 10 III med et batteri på 4500 mAh, som gir 25% større kapasitet enn den forrige modellen. Xperia Adaptive Charging-funksjonen overvåker telefonen mens den lader for å sikre at batteriet ikke overanstrenges og dermed holder lengre.

I tillegg kommer Xperia 10 III som den første i serien med 5G samt IP65/68-klassifisering. Under skjermen sitter en Snapdragon 690-prosessor, og for første gang kommer 10’eren med DSEE Ultimate lydforbedrende teknologi som Xperia 1 og Xperia 5.

Xperia 10 III kommer med Android 11 i fargene svart, blå og hvit. (Foto: Sony)

Skjerm og kamera

Den 6″ store OLED-skjermen med HDR er som vanlig i 21:9-kinoformat, og mobilskjermen henter fra Sonys tv-ekspertise, skriver selskapet i sin pressemelding.

OLED-skjermen kommer nemlig med TRILMUNINOS-skjermteknologi til mobiler, som også finnes i BRAVIA-TV’ene. For øvrig kommer skjermen med videooptimalisering, som gjør at skjermen angivelig skal kunne levere rike, naturlige farger og dypere svarttoner.

Det tredobbelte objektivkameraet kommer med ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Auto-modusen på den nye Xperia 10 III kan nå også registrere dyr, og identifiserer dermed om motivet er en hund eller en katt. Deretter justeres lukkerhastigheten og ISO for å få best mulige bilder.

Xperia 10 III kommer også med 4K-videopptak samt såkalt SteadyShot som gir stabile videoer uten skjelving.

Som en av de få mobilene på markedet får Sony Xperia 10 III 3,5 mm jack-kobling. (Foto: Sony)

Pris og tilgjengelighet

Xperia 10 III kommer med Android 11 i fargene svart, blå og hvit. Pris og tilgjengelighet vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Les videre
Exit mobile version