Nyhet

Snart kan Google Pixel-mobiler brukes som dashbordkamera

De enkleste dashcam-kameraene vil snart få konkurranse ettersom Google angivelig er i ferd med å bygge inn funksjonen i sine Pixel-mobiler.

I Personlig sikkerhet-appen på Googles Pixel-mobiler, samt utvalgte andre som Nothing Phone(1), finnes funksjoner som registrering av bilulykker, SOS-alarm og nøddeling. Nå har en kommende funksjon blitt lekket.

Det er tech-siden 9to5google som jevnlig gransker oppdateringer og leter etter skjulte funksjoner i koden. Denne gangen ser det ut til at Google har sluppet en ny funksjon før den faktisk var klar. Nettstedet lyktes med å aktivere nettopp denne funksjonen.

Foto: 9to5google

Funksjonen er Dashcam, nemlig et videokamera som plasseres i frontvinduet på bilen for å ta opp alt som skjer. Det er veldig populært i land der forsikringssvindel og fremprovoserte ulykker er et utbredt problem.

Som man kan forvente, fungerer funksjonen ved å filme med mobiltelefonens kamera og lagre det som skjer. Det som er forskjellen fra å bare starte videokameraet på mobiltelefonen, er at det tar opp i bakgrunnen. Dermed kan du fortsatt ha navigasjonen fremme på hele skjermen. Det finnes også smarte funksjoner som at opptaket kan starte automatisk når mobiltelefonen kobles opp mot bilens Bluetooth, og stoppes når den kobles fra.

Skjermbilder: 9to5google

Lagringsplassen vil heller ikke fylles med opptak, ettersom Dashcam-funksjonen automatisk sletter filmene etter tre dager. De skal heller ikke være altfor plasskrevende, ettersom appen beregner 30 megabyte per minutt.

Så gjenstår det å se hvordan folk vil montere mobilene sine slik at de ikke blir trafikkfarlige, og om det er like enkelt å bruke som et ordentlig dashcam i praksis.

Kilde: 9to5google

Les videre
Exit mobile version