Nyhet

MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny kjøleteknologi

Den nye mobilen kommer ikke på markedet, men det gjør kanskje teknologien.

OnePlus 11 Concept

OnePlus lanserer ingen nye produkter på årets mobilmesse i Barcelona. I stedet benytter den kinesiske mobil-produsenten muligheten for å flekse litt med teknologi-musklene.

Derfor hadde OnePlus dagen før Mobile World Congress’ offisielle åpning invitert verdenspressen til å se selskapets nye konseptmobil, OnePlus 11 Concept, som ikke er utviklet for å bli solgt i butikkene, men i stedet skal bevise “OnePlus’ forpliktelse til kontinuerlig å skape innovative produkter,” som det kinesiske selskapet formulerer det i en pressemelding.

OnePlus 11 Concept er utstyrt med en helt ny teknologi til avkjøling av mobiler, samt et komplekst kamerasystem av den typen som vanligvis er forbeholdt klokker i luksuskategorien.

OnePlus kaller kjøleteknologien ‘Active CryoFlux’ og hevder at den gjør det mulig å senke konsepttelefonens temperatur med opptil 2,1 °C mens man spiller – det forbedrer spillets bildefrekvens med 3 til 4 fps. Det kan også senke temperaturen med opptil 1,6 °C under lading, og redusere ladetiden med 30 til 45 sekunder.

Den klare baksiden gir et direkte innsyn til Active CryoFlux-rørledningene, og coveret er utstyrt med et belegg hvor metall og legering deponeres i bitte små mengder ved hjelp av et elektrisk felt. (Foto: Peter Gotschalk)

“Vi er stolte av å kunne lansere enda et flaggskipprodukt som støtter vår ‘1+4+X’-produktstrategi. Med den sikter vi mot å utvide OnePlus-økosystem og forbedre integrasjonen mellom enheter, inkludert TV, hodetelefoner og det nylig lanserte nettbrettet for å hjelpe brukerne til et enda bedre digitalt liv,” sier Marie Dam Feldborg, nordisk marketingdirektør i OnePlus.

Kjøleteknikken som brukes i ‘Active CryoFlux’ skal være inspirert av gaming PC-er, og bruker en piezoelektrisk keramisk mikropumpe (!) til å sirkulere kjølevæsken rundt om i rørledningene, uten at dette skal øke OnePlus 11 Concepts vekt og tykkelse vesentlig.

OnePlus 11 Concept kommer dessuten med et komplekst designet kamerasystem, hvor isblå Active CryoFlux-væske flyter rundt om kameraet, mens linseområdet er omgitt av Guilloché-radering – en dekorativ teknikk som normalt finnes i klokker innenfor luksuskategorien.

(Foto: Peter Gotschalk)

På direkte spørsmål forteller OnePlus, at konseptmobilen neppe kommer i hendene på vanlige forbrukere, hverken nå eller i fremtiden. Men den nye avkjølingsteknologien, ‘Active CryoFlux’, kan godt finne veien til kommende flaggskipmodeller i de kommende årene.

Les videre
Exit mobile version